Oude Veronica-boot omgetoverd tot nieuwe club

Overdag lunchen op dek, ’s avonds dansen onder water

Hij ligt al jaren aangemeerd in de NDSM-werf: de oude Veronica-boot. In de jaren ’60 en ‘70 de thuishaven voor de piratenradiozender, maar sinds een storm die het schip onbruikbaar maakte een decorstuk in Amsterdam-Noord, te huren voor feesten en partijen. Dit historische schip wordt nieuw leven ingeblazen: op 11 mei opent hier namelijk de club Noorderschip.

Pal naast de pont naar Amsterdam Centraal, vijftig meter lang, drie verdiepingen, een terras en een dansvloer onder water: zo ziet de nieuwste club van Amsterdam eruit. David Cornelissen – de creative director van Noorderschip en oudprogrammeur van de Marktkantine – hoopt dat het een nieuwe plek wordt waar lokale community zich zal nestelen. Een spil in de Amsterdamse clubwereld. Met een capaciteit van 300 is het een knusse club waar lokaal talent een speciaal plekje zal krijgen, evenals internationale artiesten die niet in andere clubs worden geboekt. Er is vooralsnog nog niks aangekondigd.

Overdag is er bij Noorderschip zal de ruimte worden gebruikt voor cursussen, lezingen, tentoonstellingen en als restaurant.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12