LL19: Channel Tres sleept Lowlands de nacht in

Maar valt na een half uur ineens stil

En ineens is het zover, de avond valt over Lowlands. De nachtdieren worden wakker, of beter: normale festivalgangers veranderen in house vampieren op zoek naar duistere beats en donkere hoekjes. En de kenner weet dat daar geen betere plek voor is dan de X-Ray. Overdag terrein voor de meest buitenissige acts; Indiase punk, potje polka of een Syrische volkszanger met een theedoek op zijn hoofd. Maar nu lonken de 303 en 808, de vergeten disco classics en modulaire moeilijkheden. En wie klaar is voor een reis naar het einde van de nacht stapt nu in. 

Het ideale moment voor Channel Tres. De X-Ray puilt uit voor de show van de 28-jarige Sheldon Young uit Compton, Californie. Binnen een mum van tijd bracht hij een arsenaal aan super dansbare, geile hiphop/house tracks uit. Muziek die gekenmerkt wordt door de diepe bariton van Young, die in een soort fluisterstem spannende teksten uitspuwt. Hij speelde de laatste tijd al een aantal mooie voorprogramma’s bij onder meer Childish Gambino, Robyn en Vince Staples. 

De Lasers gaan aan, Jet Black knalt uit de speakers en naast Sheldon staan twee dansers die hun choreografie heel erg goed voor elkaar hebben. De bariton ligt nu vaak als een soort onderlaag over de tracks, daarover rapt Channel Tres. Soms storend bij hiphop, in dit geval niet. Maar live voegt hij, behalve energie op het podium, zelf niet heel veel toe aan zijn eigen muziek. Het eerste half uur is wel een opwindend geheel met onder meer 'Brilliant Nigga' en 'Sexy Black Timberlake'. 

HET MOMENT:
En dan tijdens Top Down valt Sheldons microfoon ineens uit. En na de herstart van het nummer doet de vervangende microfoon het alleen op het podium. Je voelt het momentum en de energie langzaam wegebben. Sheldon - zonder shirt inmiddels - probeert met een opbeurend ‘throw some sub in that bitch’ het laatste nummer 'Controller' nog wat energie mee te geven. Het helpt niet echt meer. De show - amper drie kwartier in plaats van het aangekondigde uur - gaat als een nachtkaars uit. Maar dit smaakt wel naar meer. 

Meer #LL19 in ons dossier vol voorpret, interviews, recensies, en sfeervideo's!

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12