3voor12 Utrecht

Magic Trick wint de Clash of the Titans 2019

Jonge hard rock band maakt indruk met virtuoos gitaarspel

De jonge Utrechtse band Magik Trick heeft op zaterdag 23 maart in dB’s de Clash of the Titans 2019 gewonnen. In de finale van de grootste bandwedstrijd van Utrecht liet het trio vijf andere acts achter zich. De finale bood veel verschillende stijlen en acts die, ondanks de muzikale verschillen, weinig voor elkaar onder deden. Behalve Magik Trick kregen de bezoekers electro funk (Muddy Grease), post hardcore (CHRD), punk (A_men), melancholische pop (Sherman Oaks) en rap/spoken word (KEEK).

Het venijn zat deze editie in de staart. Zowel Magik Trick als KEEK hadden veel fans bij zich en maakten indruk met hun shows. Rond 0.00 uur maakte host Nick van Tergouw bekend dat het oordeel van de jury op Magic Trick was gevallen. Blikvanger van de instrumentale hardrock/blues rock/progressieve band is Max Basener, die met zijn virtuoze gitaarspel erg bepalend is voor het geluid. Jimmie Feld (die lekker losjes op zijn bas speelt) en drummer Sydney Harnish zorgen daarbij voor een robuuste basis. Aandachtspunt voor de band is dat ze wat meer mogen focussen op een liedje, het knappe spel moet ook een functie hebben.

Aan het winnen van de Clash houdt Magic Trick een prijzengeld over van € 1.000, te besteden aan muziek gerelateerde spullen, en vier keer gratis oefenen in dB’s. De band is de komende maanden ook verschillende keren in Utrecht te zien. Als winnaar van de Clash krijgt Magik Trick namelijk ook speelplekken op de Culturele Zondag Go West, bij Club 3voor12 Utrecht en heeft de band zich gekwalificeerd voor een voorronde voor het talentenpodium van het Bevrijdingsfestival Utrecht.

Onze fotograaf Dinger Knoop maakte een fotoreportage.

Gezien: finale Clash of the Titans 2019, zaterdag 23 maart 2019 @ dB’s

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12