PP19: Miles Kane heeft het op zijn heupen

Britse bluffer ook op de dansvloer achteloos cool

Kan er in het leven veel fout gaan als je wordt geboren als Miles Kane? Eigenlijk niet hè? Met zo’n naam ben je voorbestemd om cool te worden. Cool, dat werd Miles Kane. En cool, dat is de rocker uit de buurt van Liverpool nog steeds. Op de manier waarop je excentrieke oom cool is, die  ene die op een saaie familieverjaardag ineens een veldfles tevoorschijn tovert en een scheut wodka in je cola mikt.

Die oom heeft zich de afgelopen jaren bekeerd tot de duivel in de rockmuziek: de boezemvriend van Arctic Monkeys’ Alex Turner komt op met Candi Statons soulhit ‘Young Hearts Run Free’ en vermengt zijn rechtlijnige britpop op het recente Coup de Grace met vleugjes dansbare disco. Tuurlijk zijn oudjes ‘Come Closer’ en ‘Don’t Forget Who You Are’ de grootste meezingers van de set, maar dat Saturday Night Fever-achtige blokje met naast ‘Coup de Grace’ ook een cover van Donna Summers ‘Hot Stuff’ werkt ook alleraardigst.

Daarin schuifelt Kane - gestoken in zijn meest kleurrijke overhemd - over het podium en loert hij indringend naar de voorste rijen. Wat een verschijning weer hè, met z’n lange bakkebaarden, mascara en zilveren strepen op z’n wangen? Het ene moment blaft hij nog in de microfoon alsof hij op de bar van een pub staat te preken over iets waar hij niets van weet, het andere moment slaat hij zijn arm om een meisje en zwalkt hij met haar over straat terwijl hij in haar oor fluistert dat hij alleen maar met haar wil viben. Wie zou daar nou nee tegen zeggen?

HET MOMENT 
Minstens zo cool als Kane is trouwens zijn retestrakke band, met een glansrol voor drumster Victoria Smith, een van de motoren in die ontembare Soulwax-shows met drie drummers van een paar jaar geleden. Met haar tong uit haar mond en haar ogen op oneindig houdt ze Miles in de maat. En als de camera eigenlijk graag met hem wil spelen, steelt zij gewoon de show.

Bkijk hier een deel van de set van Miles Kane. Voor meer Pinkpop 2019 check je ons uitgebreide dossier.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12