3voor12 Tilburg

Paaspop 2017: Wederopstanding én Hemelvaart voor Undeclinable Ambuscade

Bossche poppunkers krijgen de Schijndelse vuisten in de lucht

Het was onverwacht en daarom des te verrassender: de Bossche poppunkers van Undeclinable Ambuscade na 8 jaar voor een kleine reünietour op een paar Nederlandse planken en dan is het alweer gedaan. Een optreden in de achtertuin van Den Bosch móest eigenlijk haast wel en de Jack Daniel's Stage stroomt dan ook snel voor Undeclinable Ambuscade.

De volledige naam ja, want na hun hoogtijdagen van de jaren 90, kent de band een woelige periode. Zanger Jasper Vergeer lijkt niet langer zin te hebben in optreden en onder de naam 'Undeclinable' gaat de formatie verder met Tilburger Erik van Haaren (One In A Million, The Laura Palmer Effect) als zanger, maar dat is maar een kort leven beschoren. Daarom al helemaal bijzonder dat bij deze tour de twee samen optreden, maar de rolverdeling is duidelijk: Jasper neemt het voortouw, Erik ondersteunt met gitaar en backing vocals.

En dat gaat er hier op Paaspop verdomd goed in. Leeftijdsgenoten (Erik is vandaag 36 geworden, dus krijgt een lang-zal-hij-leventje) genoeg die de band met recht tot 'jeugdsentiment' mogen bestempelen en dat is te horen. De teksten worden luidkeels meegezongen, de botten hebben in de jaren 90 door de vele moshpits een extra laagje gekregen, dus schijt dat je hier nu als halve bejaarde maar weer even een ribje kneust. "Dit is onze nuchtere show, als je ons vanavond dronken wilt zien, moet je in de Thunder Alley zijn." De band nuchter? Dan het publiek dronken, want bij het nummer Alcohol mag de roadie de biertjes de Jack Daniel's ingooien. Een heerlijke show waar velen nog met fijne gevoelens aan terug zullen denken.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12