LL19: Dave scoort met gebroken enkel

Cas - de Nederlandse Alex - geeft het perfecte voorzetje

Dan sta je redelijk last minute als vervanger geboekt voor Lil Uzi Vert, in een halfvolle Heineken terwijl iedereen voor Tame Impala klaarstaat of bij New Order wacht op ‘Blue Monday’. Dan heb je ook nog een gebroken enkel. En dan vraag je om een energy crew terwijl je aan een lauwe tune begint, zing je een wat stemmiger nummer als ‘Voices’ echt te vals en valt het werk van je album Psychodrama hier in Nederland nog niet zo goed als op Glastonbury. Ja, dan sta je wel met 1-0 achter, Dave uit South-London.

Terwijl die plaat zo bijzonder was, een spannende grimeplaat waarop hij in gesprek gaat met zijn therapeut, zijn demonen te lijf gaat en de pijnlijkere verhalen van de straat vertelt. Achter hem schittert vandaag een gigantisch fluorescerend doodshoofd, op zijn trui prijkt ook nog eens ‘psycho’ en Dave laat horen dat zijn sound echt goed is. Maar ja, slechts een klein percentage van Lowlands heeft er echt zin in.

Maar dan, blessure of geen blessure, revancheert Dave zich in de tweede helft! ‘Ik ben bereid om alles wat de dokter zegt overboord te gooien voor de volgende tracks! Ik beloof dat ik het komend kwartier alles geef, als jullie dat ook doen!’

HET MOMENT:
En ja hoor, dan doet–ie ‘Thiago Silva’, de banger over de voetballer waarmee Dave helemaal viral ging op het moment dat een jong jochie op Glastonbury op het podium ALLES meerapte. Alex heette–ie, en guess what? Lowlands heeft ook een Alex. Cas, heet–ie, hij heeft wellicht geen Thiago-shirtje aan, maar wel een berg lef waar je U tegen zegt. Wanneer Dave hem het publiek uit trekt, smeekt hij: ‘Mag ik ‘m helemaal doen?’ En ja hoor, hij heeft geoefend en hij nailt hem. Toch nog 1-1, en in de verlenging maakt Dave er een winst van met de sterke hits ‘Location’ en ‘Funky Friday’.

Kijk hier hoe Cas op het podium 'Thiago Silva' rapt. Meer #LL19 in ons dossier vol voorpret, interviews, recensies, en sfeervideo's!

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12