3voor12 Tilburg

Paaspop 2017: Pulled Apart By Horses laat niets heel van Jack Daniel's

Letterlijk én figuurlijk

Paaspop is weer bijna ten einde, maar gelukkig dalen een paar mannen uit Leeds nog even af naar Schijndel. Pulled Apart By Horses mag om half negen aantreden in de Jack Daniel's, wellicht wat klein voor een band die in 2010 nog met Muse op tour ging. Maar van sterallures kun je het viertal niet betichten. Van vette pech des te meer.

Want al na twee nummers valt het geluid uit en van licht is ook geen sprake. Hoort het bij de show of zijn de stoppen doorgeslagen? Het blijkt dat laatste te zijn. De bandleden kijken verwilderd om zich heen, behalve de drummer: die blijft nog even doorrammen, tot iedereen een paar minuten later alsnog de backstage in verdwijnt, omdat het wat langer duurt dan verwacht. Dat het ook nog toffe jongens zijn, blijkt als ze achter het podium hun koelkast hebben geplunderd en alle Jack Daniels Cola uit deelt aan het publiek. Leuke bijkomstigheid: iedereen die voordat de stroom uitviel achterin stond, stapt nu snel naar voren.

Na enkele minuten branden de lichtjes boven de bar weer. Het publiek schreeuwt het uit. De band komt opnieuw op, gevoed met een luider applaus dan bij de eerste opkomst. Vervolgens zetten zij de beste show van de zondag neer. Het is hard, het publiek wordt met elk nummer gekker, mensen crowdsurfen, bier vliegt door de lucht en gitarist James Brown, geen familie van, hangt in de lampen. Zelfs een fantastische cover van Beatles-nummer Helter Skelter passeert de revue.

Zanger Tom Hudson, een mix van Kurt Cobain en Russell Brand, duikt tijdens het laatste nummer zelf de moshpit in met gitaar. Hoe het mogelijk is dat de beste man het voor elkaar krijgt om door te blijven spelen, is een raadsel, maar het lukt hem wel. Het publiek smult ervan en er vormt een perfecte moshpit om hem heen. Onbeschadigd stapt hij weer het podium op en benadrukt dat hij nog nooit zo'n mooi publiek heeft meegemaakt. Hij zegt het vast vaker, maar gelet op de situatie, zou hij het nog best wel eens kunnen menen.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12