Rotterdam krijgt online radiostation Operator

De Rotterdamse reactie op Red Light Radio met shows van o.a. Marsman, Jeff Solo en Modular

Wat gaat het toch goed met online radiocultuur in Nederland: Amsterdam heeft al jaren Red Light Radio, IF runt vanuit Den Haag Intergalactic.FM en sinds kort zit in Utrecht in een oud peeskamertje Stranded.FM. Ook Rotterdam krijgt zijn eigen online radiostation, werd vandaag bekendgemaakt: Operator, een initiatief van Jorn de Vries, Patrick Marsman, Jeff van Hoek, Ofra Beenen en Osman Bas.

Verwacht radioshows van jongens als Marsman (Pinkman Records), Jeff Solo, de Modular dj’s, Moody Mehran en Mr. Nice Guy, maar vooral ook jong talent dat zo kan doorstoten naar een wat breder publiek. ‘In Rotterdam hebben we een hele levendige scene’, zegt mede-initiatiefnemer Jorn de Vries (Almost Modern), ‘maar mensen leven op eigen eilandjes. Het wordt tijd om dat te bundelen. Zo’n kanaal is goed voor de doorstroom van jongens die nu nog vooral op hun zolderkamertje draait, maar gewoon eens uren moet maken.’ 

Muzikaal moet Operator alle kanten op gaan: van experimentele elektronica tot pop, van urban tot bass. De Vries: ‘We willen een afspiegeling vormen van de stad.’ Het radiostation krijgt een studio in een zwevende zeecontainer op het plein bij BAR, Annabel en de Biergarten. Half april gaat Operator de lucht in met aanvankelijk vier dagen livestream per week. Dat zal naar alle waarschijnlijkheid snel uitgroeien naar zes. Vrijdag 24 maart is er een fundraiser voor Operator in BAR. 

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12