3voor12 Den Haag

Hartzeer van Tommy Brown

Speakeasy-zanger brengt ballad uit

Tom de Bruijn kennen we allemaal natuurlijk van Speakeasy maar vandaag brengt de zanger een solo-single uit onder de naam Tommy Brown. Het nummer 'Your Judas Kiss' is een gevoelige ballad over een vergane liefde. Wij vonden het een opmerkelijke stap en belden met de zanger voor wat context.

"Ik schrijf al liedjes sinds ik vijftien ben. Op een gegeven moment had ik zo veel liedjes die ik niet bij Speakeasy wilde gebruiken, maar wel wilde uitbrengen, dat ik dat maar heb gedaan." aldus de zanger. Een vraag die bij op opkomt is waarom de zanger deze songs dan niet met de band wilde uitbrengen. Er zijn immers zat bands die alsnog ballads schrijven. "Haha, toevallig komt er op Valentijnsdag een ballad van Speakeasy uit. Maar het ding is dat als ik dit met de band zou doen er een bepaalde richting op zou worden gegaan, en er is gewoon een hele lading liedjes waar ik een andere kant op mee wil."

De song gaat over een verloren liefde die nu met een ander is. Het nummer klinkt erg herkenbaar en echt, de vraag is dan ook: gaat dit over een bestaand persoon? "Ja, absoluut.", zegt Tom. "Ik schrijf altijd wel autobiografisch, maar dit nummer is misschien nog echter. Meestal schrijf ik echt over zes exen, maar dit nummer gaat over een persoon." De persoon in kwestie is zich er ook van bewust dat de song over haar gaat, maar volgens Tom maakt dat niet uit. "Zij vindt het een mooi liedje, en haar vader ook." De 'Judas Kiss' waaraan gerefereerd wordt is volgens Tom ook geen sneer naar het meisje. "Het is totaal niet dat ik boos ben of me verraden voel. Ik zing ook dat ik haar toestemming geef om een ander te zoenen. Ookal maakt dat helemaal geen reet uit, dat moet zij zelf bepalen."

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12