3voor12 Utrecht

Mevrouw Tamara is terug met nieuwe single en video ‘De Stad’

Single-presentatie op maandag 8 april in het gelijknamige Utrechtse café

Vandaag verschijnt de nieuwe video van de oorspronkelijk uit Soest afkomstige singer-songwriter Mevrouw Tamara. De laatste jaren heb je de voormalige Beste Singer-Songwriter van Nederland-finaliste vooral in andere bands kunnen zien (Kim Janssen, Cast Glass en Drive Like Maria), maar een tijdje geleden heeft ze ook haar solo-carrière weer opgepakt. Single ‘De Stad’ is daarvan het eerste hoorbare bewijs.

“‘De Stad’ gaat over opgeslokt worden door de stad waarin je leeft alsof ze je gebruikt om zichzelf te voeden en niets teruggeeft, omdat je anoniem voor haar bent”, licht Tamara over de single toe. “Het beschrijft het verlangen om een connectie te maken met de natuur, maar ook het gevoel van geen mogelijkheid zien om de stad te kunnen verlaten. De videoclip is opgenomen in Tokio met haar enorme gebouwen, weinig natuur en 36 miljoen inwoners.”

'De Stad' is de eerste single van een nieuw album dat in september 2019 verschijnt. De nieuwe nummers zijn opgenomen met drummer Paul Scheenstra (Figgie), bassist Manuel van den Berg (Amber Arcades) en toetsenist/gitarist Roy van Rosendaal (Figgie). Zij spelen ook live mee in Mevrouw Tamara. Saxofonist en componist Marc Alberto (Cast Glass) maakte arrangementen voor blazers en strijkers en speelde deze samen met cellist Federico Bragetti en dwarsfluitist Maarten Reumkens in. De plaat wordt op dit moment gemixt door Jurriaan Sielcken (Herman van Veen, Aestrid, Jett Rebel), met wie Tamara ook samenwerkte voor haar allereerste plaat Ik Ben Spiritus, uit 2012.

“De nieuwe plaat is heel persoonlijk, maar de thema's zullen herkenbaar zijn voor iedereen”, vertelt Tamara over het album. “Om de luisteraar zo dicht mogelijk bij de kern van de muziek te brengen, worden er in de aanloop naar de release van de plaat een paar singles met clip uitgebracht op een unieke locatie.” ‘De Stad’ is daarvan de eerste.

Mevrouw Tamara en haar band presenteren de nieuwe single op maandag 8 april 2019 in Café De Stad (Lange Jufferstraat, Utrecht). Support is er van Feitenfabriek, het nieuwe Nederlandstalige project van Casper Broekaart. Het programma begint om 20.30 uur en de entree is gratis.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12