PP19: Anouk doorgewinterd zonder fratsen

Haagse blijft rockkoningin in Landgraaf

In 1998, 2002, 2003, 2009, 2012 en 2015 speelde Anouk al op Pinkpop. Die laatste keer werd ze al gekroond tot de meest spelende artiest op het festival. Dat zal dan nu ook nog wel het geval zijn. Zo voelt de show vandaag in ieder geval wel een beetje. Een record dat je al gevestigd hebt verbreken, is toch net iets saaier dan het record in eerste instantie vestigen.

De Haagse speelt vandaag dus een doortimmerde show. Ze is in haar sas, maar ze is niet bepaald onder de indruk van de gigantische mensenmassa voor haar neus. Haar band rockt, maar haar drummer lijkt toch een beetje in slaap te sukkelen terwijl hij die geweldige roffeltjes in ‘Nobody’s Wife’ nog eens uit zijn mouw schudt.

Op die ene verse single ‘Million Dollar’ na – en geen enkel nummer van de Nederlandstalige plaat van vorig jaar – focust Anouk bovendien op de geijkte hits. Weer eens openen met de opgewekte poprockhit ‘Girl’, weer eens de duistere rocker ‘Jerusalem’, weer een overdaad aan bluesrock. Maar ze heeft nog altijd een heerlijke strot, maakt speels contact met al haar bandleden, staat begeesterd luchtgitaar te spelen. Vraag een klas op de basisschool om ‘rockchick’ te tekenen, en waarschijnlijk lijken negen van de tien tekeningen sprekend op Anouk. Vandaag bevestigt ze weer waarom.

HET MOMENT
En toch is het een ballad die vandaag het meest beklijft: ‘Michel’, sinds jaar en dag een ultieme kampvuurkraker waarvoor stelletjes elkaar schuifelend in de armen vallen en Landgraaf verrukt Anouk toefluit. ‘Do you remember?’ Yes, Pinkpop remembert nog prima.

Voor meer Pinkpop 2019 check je ons uitgebreide dossier

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12