LL19: Boy Pablo is de inside joke die iedereen snapt

Catchy tunes en lol tot aan de onderbroek

Zijn vijf bandleden komen al geinend het podium op. Ze springen met de borsten tegen elkaar, hebben vaker wel dan geen slappe lach. En dan komt nummer zes erbij: de frontman van het zooitje ongeregeld: Boy Pablo himself. Het is niet dat de meester ze opeens bij de les houdt. Bij Boy Pablo zijn synchrone danspasjes een pre. Krijgen bandleden die matig kunnen zingen op een gegeven moment zéker een microfoon. Het is dan niet erg om tijdens een zangpartij plots te grinniken. Vervelend? Welnee. Het is in de India één groot aanstekelijk feest. Boy Pablo is de inside joke die iedereen snapt.

Een deel van de muziek van Boy Pablo zit in de slackerpop, waardoor de vergelijking met Mac DeMarco onvermijdelijk is. Maar waar DeMarco op een doordeweekse dag naar het zonnige strand kan lopen om losjes te tokkelen, krijgt Pablo meteen een ijskoude regenbui over zich heen en een meeuwenkwak op zijn neus. Nicolas Pablo Muñoz heeft dan wel Chileense ouders, maar is getogen in het Noorse Bergen. Met een deel van zijn klasgenoten is hij dit vrolijke avontuur aangegaan.

Een ander deel van Boy Pablo is opgewekte pop met synths die fris meedeinen. Van het slimme gehalte waar Scandinavië een patent op heeft, maar dan wel in de indie-regionen. Liefhebbers van Parcels en The Kooks mogen ook geregeld aanhaken. Het zestal wordt tijdens het optreden steeds gefocuster. Boy Pablo speelt alsmaar strakker en blijkt muzikaal meer in de mars te hebben dan de band soms wil laten merken. Spelen de zes opeens een warme en volle versie van ‘Losing You’, een popliedje dat Jack Peñate ook op zijn prijsalbum Everything Is New had kunnen zetten, en dat is een groot compliment. En dan, twee nummers later, speelt de toetsenist in zijn boxershort.

HET MOMENT:
Het publiek haakt aan bij het lollige feestje van Boy Pablo en zijn matties, maar uiteindelijk moet de band ook mee met het feest van het publiek: ‘Losing You’ wordt na het einde doorgezongen, waardoor de band weer begint te spelen. Bij nummers als ‘Dance, Baby!’ is de onderbroekenlol vergeten en danst de India-tent op de funky discopop. Een heerlijk los uurtje. Dit Noorse schoolreisje mag vaker in Nederland parkeren.

Meer #LL19 in ons dossier vol voorpret, interviews, recensies, en sfeervideo's!

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12