3voor12 Tilburg

Paaspop 2017: Energie barst bij De Likt uit hun speedo’s

Lekker, lekkerder, De Likt

Trek de glitterspeedo’s maar uit de kast en laat je likken. Vanuit de havenstad is het drietal De Likt naar Schijndel getrokken, om hun in leer en latex gehulde energie over het publiek te laten surfen. Je zou bijna kunnen zeggen dat frontman Jordy meer op het publiek heeft gelegen, dan op het podium. Met getatoeëerde sokken, een opgeschoren waxkapsel en een lange leren jas krijgt het drietal hun publiek weer precies waar ze ze willen hebben. Recht in hun glitterbroekje.

De heren hebben een bekende formule. Ze beginnen de show met een gedicht, knallen er vervolgens een paar harde nummers in, waarna Jordy op de schouders van zijn halfbroer het publiek in gaat. Zo kweekt hij niet alleen een betere band met zijn broer; na al het gecrowdsurf kan de frontman zich praktisch als één met het publiek rekenen. Ondertussen wordt hij vanaf het podium ondersteund door Giorgi op keytar en met beats van John.

Nadat Jordy zijn ‘comfortabele’ outfit met bretels heeft warm gedanst, kondigt hij aan zich even om te gaan kleden. Hij komt terug het podium op in een lange, zwarte jas, volledig bestaand uit leer. Nu weten we allemaal hoe laat het is. Bij knaller ‘Ja dat bedoel ik’ rukt Jordy de leren mantel van zijn lijf tijdens de stevige synth klanken, waardoor hij enkel nog in een strakke, rode speedo op het podium staat. Geen oog wordt gespaard als de zanger zijn zaakje in het rond schudt. Vrij weinig wordt er überhaupt gespaard tijdens het optreden, blijkt maar weer wanneer er voor de zoveelste keer gecrowdsurft wordt. Een blond brugklasventje uit het publiek wordt door Jordy – die tevens zijn matje niet mee naar Schijndel heeft genomen – aangewezen. Hij pakt zijn pet vast, terwijl de puberhormonen zich met adrenaline vermengen. ‘’Dit is het vetste wat ik ooit heb gedaan!’’, schreeuwt hij terug staand de pit in. En dat is nou precies wat je bij een afsluitact moet horen.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12