Josylvio, Kempi en Kevin brengen Tupac-ode met ‘Middelvinger’

Vrijdag verschijnt EP All Eyez on Us

Vrijdag verschijnt All Eyez on Us, een 9-tracks tellend album met Josylvio, Sevn Alias, Kempi, Kevin, Latifah, Vic9 en Rocks. Samen brengen ze een ode aan Tupac Shakur, in aanloop naar de film All Eyez On Me die volgende week verschijnt. Roosmarijn primeurde vanavond in 3voor12 Radio al de track ‘Middelvinger’ – ondanks de titel een heerlijk mellow track, met een jazzy beat, een emo-orgel en zelfs een slap-bas en zwoele saxofoon – en belde erover met Josylvio. 

‘Ik weet nog dat ik over de film hoorde’, vertelt Josylvio, ‘ik zei meteen: als ik niet bij die première aanwezig ben, word ik helemaal parra. Ik moet weten what’s poppin. Ik ben Pac-fan nummer 1, er is voor mij geen rapper die zo’n grote invloed op mijn leven en jeugd heeft gehad. Ik vind de film superlauw, je ziet dat hij een poëet was. Hij kon heel boos zijn, maar was tegelijkertijd een heel rustige guy. Heel veel Nederlands rappers van mijn generatie - ik ben 25 jaar - zijn begonnen met rappen door Nederlandse hiphop. Ik ook wel, maar het begon bij mij écht door 2Pac, ik was 11 of 12 toen ik die muziek leerde kennen. Ik begreep de Amerikaanse slang al heel goed, en kon alles meerappen. Als je nu bij mij in de auto stapt, hoor je nog steeds die tracks. Niets gaat dat voor mij overtreffen.’ 

De EP All Eyez on Us verschijnt aanstaande vrijdag. Luister hier het radio-interview met Josylvio terug en lees hier het uitgebreide interview dat we eerder met hem deden. 

Makkelijk op de hoogte blijven van alle nieuwe muziek? Abonneer je op de 3voor12 #NIEUWEMUZIEK playlist op Spotify. Nog meer #nieuwemuziek vind je in ons dossier.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12