ADE19: Rainbow Disco Club brengt idyllische vrijhaven naar Noord

Rush Hour maakt van duistere kelder een familiediscotheek  

Het is opvallend licht in de Shelter, de kelder van de ADAM-toren. Want inderdaad, een duister hol verwacht je niet bij een organisatie die zichzelf Rainbow Disco Club noemt. Dit Japanse boetiekfestival geeft samen met Nederlandse platenzaak Rush Hour, een feest omdat de samenwerking die al vijf jaar bestaat - naar eigen zeggen - is uitgegroeid tot iets dat veel van een enorme familie weg heeft.

Lees hier meer over de magische connectie tussen Rush Hour en Rainbow Disco Club. 

Familie is sowieso het kernwoord van deze Japanse organisatie: Rainbow Disco Club is een gezinsvriendelijk festival, dat plaatsvindt op een idyllisch schiereiland een paar honderd kilometer van Tokio. Dat verklaart misschien waarom er als versiering deze nacht – naast de gebruikelijke planten in Shelter – voor kinderlijke, kneuterige middelbare schoolgala-versierslierten is gekozen. Ook de muziekkeuze is er een voor een gezellig samenzijn: geen gestamp in je eentje, maar dansen met elkaar. 

Liefhebbers van disco, funky house en boogie hebben hier de avond van hun leven. Het is een beetje de Nederlandse versie van Soul Train waarbij de haltes heel duidelijk uitgedacht lijken: RDC-resident Kikiorix doet de opwarmer met wat kalmere funk, house en oriental terwijl iedereen binnendruppelt. Vervolgens draait New Yorkse dj Danny Krivit het stuur voorzichtig iets meer richting Chicago House – leuke liedjes, soms een beetje cheesy (de remix van ‘Don’t Leave Me This Way’ had niet gehoeven). Hij doet het niet onaardig, maar hoe hij speelt met het wegdraaien van de bas is soms ronduit irritant. Daarna is Jayda G aan de beurt. Zij draait graag houseplaten met diva vocals om vervolgens mee te zingen alsof het the greatest classics of all time zijn. Puntjes voor haar opbouw: ze heeft de sleutelpositie die het tempo opvoert en zo de avond wat wilder maakt. Labelbaas Antal neemt primetime op zich, van 3.00 tot 5.30 uur, waarin hij doet wat Antal altijd doet: zijn obscure platencollectie uistallen, die varieert van electroknallers tot subtiele waveplaatjes en van Braziliaanse tot Afrikaanse undergroundhits. Check vooral onze Gehoord op ADE 2019 playlist op Spotify.

Rainbow Disco Club x Rush Hour Donderdag 17 oktober, 22.00 - 08.30 in Shelter
Gezien: Kikiorix, Danny Krivit, Jayda G, Antal, Wata Igarashi b2b Sandrien
Het hoogtepunt: Antal draait een versie van Talking Heads 'Once In A Lifetime'. ID? 

Meer ADE19 in ons dossier.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12