LL22: Jungle is nu echt de king

Britten komen sprankelend uit metamorfose

Geloof het of niet, maar Jungle heeft zichzelf gepromoveerd van fletse tot volledig sprankelende liveband. Wie de Londense formatie in de begindagen zag, kon niet voorspellen dat het zich hiertoe zou kunnen evolueren. Aan de muziek lag het niet. De funky electrosoul met Bee Gees-zang had een sprankelende potentie. ’Busy Earnin’’ en ‘Time’ werden vrij snel hits. Maar live bleef het in grijstinten steken. Een uitpuilende Bravo-tent is er getuige van dat de tijden zijn veranderd.

De voorbode was al het vorig jaar verschenen Loving in Stereo, volgens oprichters J Lloyd en Thomas McFarland het album dat ze altijd al in hun hoofd hadden. Vergeleken hiermee leek het eerdere werk introverter en dat klopt. De band heeft zichzelf met een soulvolle vreugde-injectie verbeterd. Die kant komt aan in de Bravo. Het in coronatijd uitgebrachte ‘Keep Moving' heeft een onvervalst optimisme en kan als tegenhanger van ‘We Lost Dancing’ worden gezien.

Waar voorheen de muurbloempjespose werd aangenomen, roept nu een bandlid dat het weleens de beste Nederlandse Jungle-show ooit kan worden. De volle sound is soulvol, over de vocalen zit een gezonde dosis galm. Jungle laat een groep mensen op het podium los die van de straat lijkt geplukt bij een spontane breakdance-competitie. Geen choreografie, gewoon lol en zin om te bewegen. Tel daarbij op dat de band al genoeg uitschieters heeft om een best of-album uit te brengen en dan blijkt dat Jungle echt de king is geworden.

HET MOMENT:
Rays of sun, blinding my eyes / I feel alive zingt Jungle in recente single ‘GOOD TIMES’ terwijl de regen buiten ongehinderd uit de hemel stort. De vele dansers buiten de uitpuilende Bravo lijkt het niet te deren. Ze bewegen nog uitbundiger als het dik aangezette ‘Truth’ opeens een live-knaller blijkt. Jungle heeft in meerdere opzichten het licht gezien.

Meer Lowlands 2022 in het dossier

Bekijk hier drie nummers uit het optreden van Jungle

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12