3voor12 Tilburg

Paaspop 2017: Doe Maar vereerd in afgeladen Apollo

Mierzoet nostalgiefeestje voor oudere jongeren

De draaimolen van Doe Maar heeft krap een jaar stilgelegen (vorig jaar juni drie uitverkochte shows in de Ziggo Dome), maar komt zaterdagavond opnieuw op gang in de Apollo. De tent is afgeladen vol met jeugdige geesten van jong en oud die massaal op komen draven om de grijze vossen – nog altijd onberispelijk geklede dandy’s – te aanbidden in de tempel van Paaspop.

De teletijdmachine wordt aangezet met de bezwerende klanken van Okee (uitgebracht op 1982, echt héél lang geleden), die boven de vertrouwd aandoende ‘Doe Maar’-clipjes worden geplakt, zichtbaar op het scherm achter de band. De grijsaards weten prima dat het publiek voor een mierzoete cocktail blast from the past zijn afgedaald – wij worden op onze wenken bediend met Sinds 1 Dag Of 2, Is Dit Alles, Nederwiet en 1 Nacht Alleen. Die cocktail smaakt al jarenlang hetzelfde, maar het is een héérlijke cocktail. Eigenlijk is Doe Maar nog steeds De Bom: nog even knuffelbaar als altijd en hun magie hebben ze nooit verloren.

Wat houden we toch van de kinderlijk vrolijke ska, die zich lijkt te verslikken in de groovy baslijnen. Het is fijn vertoeven tussen de door emoties overmande mama’s die met hun trillende mobieltjes het schouwspel opnemen om later nog even terug te kunnen zwijmelen – want Alles Gaat Voorbij. Oudere jongeren staan met opgetrokken mondhoeken te mijmeren over vervlogen tijden. Doe Maar stuurt ons Smoorverliefd de nacht in.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12