LL18: Lorenzo Senni maakt de X-Ray nóg leuker

Spoiler: er zijn lasers!

De X-Ray is angstwekkend leeg, als Lorenzo Senni begint. Maar als je zo onder de lasers door kijkt en je ogen aan het blauwe licht gewend raken, zie je rechts Sophie al goedkeurend kijken en hoor je Torus enthousiast op zijn vingers fluiten. Zij staan zelf pas later deze nacht op het programma, maar willen toch al even kijken hoe de Italiaan het er vanaf brengt.

Het recept van Senni is inmiddels bekend. Het klinkt alsof ie korte stukjes maakt van euforische trancebreaks en daar eindeloze loops van bakt. De emotionele climaxen waar ze normaal gesproken naar toe werken, blijven uit. Maar als het maar lang genoeg herhaald wordt, blijkt hier een een enorme schoonheid in te zitten. Rubberen synths die net zo lang uitgerekt worden tot er artefacts ontstaan, en piepkleine melodieën die op een gegeven moment toch in je oren kruipen. Echt dansen hierop is onmogelijk, er is geen punt op de horizon waar je je op kan richten. Gelukkig kun je ook de dj zelf na doen: eigenlijk danst hij alsof hij zo uit een jaren negentig video is weggekropen, met zijn armen gespreid en driftig stampend bereidt hij zich een uur lang voor op een drop die niet komt.

HET MOMENT:

De X-Ray is het leukste podium voor de nacht. Dat weet iedereen al lang. Maar kan nog beter blijkt. Vanavond is het bewijs dat werkelijk alles beter wordt van lasers.

Volg Lowlands via ons dossier.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12