steun 3voor12

De Machine #3: Got it covered!

Over gouden platen, auteursrechtenschandalen in de reclame en covers

Gouden platen, betekenen die nog wat, hoe vaak en aan wie worden ze nog uitgereikt in het streaming-tijdperk? Waar komt het succes van al die coverbands vandaan (en zijn ze een beetje goed)? Wie claimt de rechten en verdient zo het meest aan reclamemuziek (spoiler: niet de componsit)? Dat en meer in aflevering #3 van De Machine. 

Atze de Vrieze en Niels Aalberts nemen je in die nieuwe serie mee naar de wereld achter de muziek. Naar de businessbeslissingen die bepalen hoe we met zijn allen naar muziek luisteren. Ze praten je door het belangrijkste nieuws over festivals, streamingdiensten en platenmaatschappijen.

Abonneer je nu op de nieuwe podcast van 3voor12 in iTunes en Stitcher, en ontdek dat deze eerste aflevering stiekem al de tweede is. In de eerste aflevering praten Niels en Atze over de beursgang van Spotify en over het ambitieuze plan om de man-vrouw-verhouding op festivals 50-50 te maken, in de tweede ging het onder meer over SXSW en de ondergang van festival PITCH. Vanaf nu elke twee weken: De Machine!

Abonneren kan natuurlijk direct. Hier op iTunes. Hier op Stitcher. Hier als RSS feed

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Landelijk