LL19: Anne-Marie heeft hits voor alle leeftijden

Maar kan er best nog een paar bij gebruiken

Was Anne-Marie Rose Nicholson twee jaar geleden bij haar optreden op Pinkpop nog een Britse popster in wording, anno 2019 is de voormalig achtergrondzangeres van Rudimental een streaming kanon waar je U tegen zegt. Natuurlijk waren er toen al de hits 'Alarm', 'Ciao Adios' en haar feature op 'Clean Bandit’s Rockabye', maar wie de plays van haar solo album Speak Your Mind uit 2018 bij elkaar optelt komt op duizelingwekkende aantallen waar zelfs een rekenmachine hoofdpijn van krijgt. Tel daarbij de megahit 'Friends' met Marshmello op en het zal niemand verbazen dat Anne-Marie in de Alpha kan rekenen op de kelen van velen. 

>>> Kijk hier 3 nummers van de set <<<

Dua Lipa bewees vorig jaar al dat de keuze voor een echte mainstream popster op Lowlands ook goed kan uitpakken. Toch gaf Dua Lipa andere vibes en voelde wat minder plastic dan de muziek van Anne-Marie. Haar slimme post-Lean On formule pop doet geen vlieg kwaad op deze zonnige vrijdagmiddag. Maar na opener 'Ciao Adios' is het lang wachten op echt vuurwerk in de volle Alpha. Er zit een flink aantal flinke album duds tussen, sommige ook met heel lelijke gitaarsolo’s. Een show die geramd zit, maar ook wel weer verfrissing kan gebruiken. Die komt vandaag een beetje in de vorm van 'Fuck I'm Lonely', haar nieuwe single met Lauv. Maar het voelt wel alsof het tijd is voor een nieuw album, voor nog meer succesvolle samenwerkingen. 

'I’m not a supermodel from a magazine,’ zingt ze in 'Perfect'. Anne-Marie is helemaal niet zo bijzonder, ze is gewoon dat Britse buurmeisje met een gouden keeltje en een goed gevoel voor popliedjes. Eentje die er ook gewoon van schrikt als een gast met een enorme op bordkanton getekende, harige piemel pontificaal voor het podium gaat staan. 'Its quite hard to concentrate when all you see is a penis in the sky. Is that yours? Get his number!’ Een fijn spontaan moment tussen alle ingestudeerde tekst door. 

HET MOMENT:
De troon van popkoningin van Lowlands 2019 zal Anne-Marie dit weekend niet bestijgen, daar is dit jaar maar een echte kandidaat voor. Maar met een finale van 'Rockabye' en 'Friends', twee grote streaming- en radio-hits van de laatste jaren, krijgt de show wel een finale die was te verwachten. Magische meezing momenten - compleet met confetti en CO2 kanonnen - waar je op een festival echt naar uitkijkt. En als zelfs de EHBO-dames meezingen en dansen dan weet je: Anne-Marie is geschikt voor alle leeftijden. 

Meer #LL19 in ons dossier vol voorpret, interviews, recensies, en sfeervideo's!

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12