3voor12 Den Haag

MAXINE’s Minor Felt Major is afsluiting van studententijd

“Ik schreef deze nummers over de periode na mijn 17e. Toen voelde ik me echt major, maar ik was eigenlijk nog een minor”

Het is zo ver: de debuut-EP van MAXINE is uit. Na hits te schrijven voor andere zangers en zangeressen, heeft de Haagse popzangeres zich nu op haar eigen werk gestort. “Minor Felt Major heeft een dubbele, of eigenlijk driedubbele lading”, vertelt MAXINE ons aan de telefoon.

“Ik heb deze songs geschreven tijdens mijn studie en die begon toen ik 17 was. Op dat moment voelde ik me een hele wijze meid, die alles wist van de liefde, maar ik wist natuurlijk nog niks. Dus ik voelde me major, maar ik was eigenlijk nog een minor. Daarnaast gaat het over de gevoelens waar je doorheen gaat in een relatie. In het begin als alles nieuw en goed is voel je je major, maar aan het einde of als het slecht gaat voel je je minor. Verder staat het natuurlijk ook voor de toonsoorten majeur en mineur. De EP staat op volgorde: het gaat van het blije gevoel van verliefd zijn, naar het verdriet van een break-up en uiteindelijk het over iemand heen zijn.”

De nummers op de EP schreef MAXINE samen met twee schoolvrienden, Julian Vahle en Adriaan Philipse. “Het is echt gaaf om met dezelfde mensen te schrijven aan een hele EP. Daardoor is het een mooi geheel geworden. Sowieso credits naar deze twee mannen, ik vond het echt heel fijn om met ze te schrijven.”, vertelt de popzangeres. “Ik merk dat ik nu graag verder wil in mijn songs. Ik blijf natuurlijk lekker popmuziek maken, dat vind ik het leukst, maar ik merk wel dat mijn teksten volwassener zijn dan voorheen. Want dat ben ik zelf ook.”

De ondertussen 22-jarige MAXINE is net afgestudeerd en kan zich nu volledig focussen op haar muziek. Dat is dan ook het plan: “Zolang ik het kan combineren om muziek te schrijven voor anderen en voor mijzelf zal ik dat altijd blijven doen. Het is heel leuk om de gevoelens en ervaringen van anderen te verwerken in een liedje. Als ik alleen maar over mijn eigen gevoelens kan schrijven, ben ik wel heel veel met mezelf bezig.”

Er wordt dus veel geschreven, maar er is ook de hoop op nog wat live optredens: “Ik heb nu op 20 mei mijn eerste eigen show in de Melkweg op de agenda staan. Verder hoop ik nog wat voorprogramma’s te kunnen doen, om op die manier meer podiumervaring op te doen en mensen te leren kennen. Ik merk dat mijn band en ik live optreden heel erg missen, dus ik hoop dat alle maatregelen het toelaten om binnenkort weer het podium op te mogen!"

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12