3voor12 Gelderland

4df19: Roxeanne Hazes laat Stevenskerk swingen én zorgt voor kippenvel

Vloeken in de kerk? Dat mag best

“De nieuwe Roxeanne Hazes is gewoon smartlap-indie. Kom maar op met dat album!”, schreef Pim van de Werken, Broeder Dieleman-toetsenist en mannelijke helft van het Franstalige hijgduo Cordon Rouge, twee jaar geleden op zijn Facebook-timeline. Hij had gelijk. In 2017 was het tijd voor wat anders voor Roxeanne Hazes, die tot dan toe actief was in het Nederlandstalige circuit van charmezangers. Maar met de release van het album In Mijn Bloed en bijbehorende single ‘Ik was toch je meisje’ vond ze niet alleen zichzelf opnieuw uit, maar lanceerde en passant ook een héél nieuw genre.

Dat In Mijn Bloed haar debuut was, zoals presentator Merijn van Haren beweert voorafgaand aan het korte gesprek dat hij heeft met Roxeanne, is dan ook niet correct. Maar het is een begrijpelijke vergissing. Het wordt vanavond een mix van oud en nieuw. En dat nieuw is zó nieuw is dat sommige liedjes, zoals het halverwege de set gespeelde ‘Mama was een klootzak’, pas vlak voor het optreden gerepeteerd zijn. Een liedje dat overigens over haarzelf gaat en niét over haar eigen moeder, zo verzekert ze ons.

De song vormt de opmaat naar het van een pulserende beat voorziene ‘Elvis & Dolly’ en de “heerlijk foute” maar o zo lekkere nineties medley, waarbij allerlei danceklassiekers van een Nederlandstalige tekst worden voorzien. Tegen die tijd zit werkelijk geen bezoeker meer in de kerkbanken en heeft het optreden nog het meest weg van swingende dienst in een gospelkerk. De stevige sound van La Hazes wérkt. En daar is lef voor nodig, gezien de beruchte nagalm van de Stevenskerk.

HET MOMENT
Maar het venijn zit hem uiteindelijk toch in de staart. Als ze enkel met gitarist Arthur het aan haar vader opgedragen ‘Terug’ speelt. Zo mooi ingetogen maakt Roxeanne Hazes het meeste indruk met een puur kippenvelliedje. En dan moet uitsmijter ‘Ik was toch je meisje’ nog komen. Fijn dit!

3voor12 Gelderland doet dit jaar weer uitgebreid verslag van de Vierdaagsefeesten. Volg het dossier voor de laatste tips, recensies, foto's en andere relevante artikelen.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12