LL19: Ross From Friends is een meesterlijke neuzelaar

Engels drietal maakt Lowlands klaar voor de nacht met gloedvolle house

Winnaar van de leukste bandnaam van Lowlands: Ross From Friends. Al helemaal in het weekend waarin half Engeland de politie heeft gebeld om een Ross From Friends dubbelganger op te laten pakken. De echte Ross From Friends zat hoog en droog in de USA en de versie die muziek maakt onder dat alias had ook een alibi: hij was bezig met zijn gloedvolle house vol soundscapes aan de man te brengen op Lowlands. 

Ross From Friends is sinds 2012 het project van Felix Clary Weatherall plus gitarist en saxofonist en is getekend op het Brainfeeder-label van Flying Lotus. Het is ambachtelijk gemaakte elektronica om bij voorkeur te luisteren op je koptelefoon, vol geluidjes die minutieus en harmonieus in de soundscapes zijn gemonteerd. Vanavond staat hij op Lowlands geprogrammeerd tijdens de zonsondergang en moet dus de overgang van dag naar nacht maken. Het eerste deel van de set heeft dan ook aardig wat Ibiza-vibes met extra veel saxofoonsolo’s. Halverwege maakt de saxofoon plaats voor percussie, met de nieuwste single ‘Revolution’ als ankerpunt. Vanaf dat moment gaat het gas erop met een fikse dosis breakbeats en 90s housegeluiden. De drie muzikanten stuiteren enthousiast over het krappe podium en geven de tracks live meer peper mee dan in de studioversies. Weatherall maakt de dienst uit en houdt de teugels van de beats strak, de andere twee ondersteunen met extra geluiden en baslagen. 

HET MOMENT:
Ross From Friends is liefhebbers-favoriet, zeg maar de favoriete dj van jouw favoriete dj omdat hij een meester is in sfeer maken: dromerig, relaxed, gedetailleerd: een meesterlijke neuzelaar. Zijn sleutelnummer ‘Talk To Me You’ll Understand’ is een standaardtrack op de afters en zorgt voor een groot gejuich als de eerste tonen door de tent sluimeren.

Meer #LL19 in ons dossier vol voorpret, interviews, recensies, en sfeervideo's!

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12