3voor12 Den Haag

OONA debuteert met single ‘Skin’

Romantiek blijkt psychedelische nachtmerrie

OONA is het soloproject van Rosa Sanne, een bezig bijtje die al sinds haar 16e voor theatervoorstellingen componeert. Sinds het afronden van haar conservatorium opleiding werkt de Haagse ook voor andere artiesten als songwriter en producer. Daarnaast is OONA druk bezig geweest met haar eigen werk, ‘Skin’ is daar het eerste resultaat van.

De single begint met rustige, zweverige muziek. Deze maakt al gauw plaats voor aanzwellende synths die samen met experimentele drumsounds een duistere sfeer neerzetten. Dat het een beetje donker ging worden kwam niet echt als een verrassing… een liedje dat begint met ‘take of my blindfold and show me your demons’ is niet onze definitie van gezellig. OONA is hier ook niet voor de gezelligheid, ze wil hiermee een zwaar thema aan de kaak stellen, namelijk de teleurstellingen die de huidige generatie ondervindt tijdens de zoektocht naar eeuwige liefde. Geen lichte materie, maar mooi is het wel. Door deze single is een vergelijking met James Blake snel gemaakt, vooral vanwege de sfeer die de zangeres neerzet. ‘Skin’ is een interessant debuut dat zeker de nieuwsgierigheid gewekt heeft.  

Benieuwd geworden naar OONA? Luister ‘Skin’ dan op Spotify of check haar insta. De release van de eerste EP ‘Bloom’ volgt later dit jaar.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12