Michael Jackson tien jaar na zijn dood onverminderd populair op Spotify

Ook na Leaving Neverland wordt zijn muziek nog veel gestreamed

Fans hadden zich de tiende sterfdag van Michael Jackson vast anders voorgesteld. Het moest voor liefhebbers ongetwijfeld een bijzonder moment worden, waarbij de muziek van de King Of Pop nog eens volop gevierd zou worden. Maar na de controversiële documentaire Leaving Neverland is het ineens pikant om nog voluit te beweren dat je fan bent van The King Of Pop, of op zijn minst leidt het tot discussies. NRC besteedde in podcast Vandaag aandacht aan het verdwenen standbeeld van Michael Jackson bij de McDonalds in Best, een ijkpunt voor fans. Wordt hun idool langzaam gewist uit de popgeschiedenis? Als je de media mag geloven wel, maar de cijfers laten een ander beeld zien. Michael Jackson is op Spotify nog altijd de op een na populairste legacy act.

De top 100 van de deze maand meestgestreamede artiesten op Spotify wordt logischerwijs voor het overgrote deel gevuld door hedendaagse popsterren, en dan voornamelijk acts met nieuw werk. In de top 5 staan achtereenvolgens Ed Sheeran, J Balvin, Billie Eilish, Justin Bieber en Khalid. Maar ook na maanden berichten over de meest heftige aantijgingen, staat Michael Jackson nog altijd op nummer 85 in Spotify’s artist chart. Dat is bijzonder, want de enige andere klassieke acts in de top 100 zijn Queen (nummer 32) en Elton John (nummer 94), allebei acts met succesvolle bioscoophits.

Michael Jackson’s populairste song op Spotify is ‘Billie Jean’, gevolgd door ‘Beat It’ en ‘Don’t Matter To Me’, een song van Drake met een sample van Michael Jackson. Ruim 21 miljoen mensen luisterden de afgelopen maand naar zijn muziek. Ter vergelijking: The Beatles bleef steken op 19 miljoen, The Rolling Stones op 15 miljoen, Metallica op 13 miljoen en Rammstein op 6 miljoen.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12