LL19: Paul Kalkbrenner beukt de brakke takken weer in vorm

Atje voor de sfeer, vuist in de lucht en een uurtje pompen maar.

Iedereen die regelmatig een festival bezoekt, kent dit moment. Zaterdagmiddag, na twee uur vieze miezer-regen, sta je met natte haren en een koude nek je af te vragen of je nog even lekker knus in je tent moet gaan liggen, of dat je twee herstelbiertjes pakt om jezelf weer op te krikken. Voor dit soort momenten is DJ Paul Kalkbrenner je man. Atje voor de sfeer, vuist in de lucht en een uurtje pompen maar.

>>> Kijk 3 nummers van de set <<<

Paul Kalkbrenner is sinds 2008 een vaste waarde in de techno en festival scene. Dankzij het succes van de film Berlin Calling, waarin hij de hoofdrol vertolkte en waarvoor hij de muziek schreef. Van die soundtrack is de wereldhit afkomstig die hij samen met zijn broer Fritz scoorde: 'Sky And Sand'. Sindsdien is zijn naam gevestigd en tourt hij non stop de wereld over. Met zijn instap techno is hij een graaggeziene gast in het festivalcircuit. Niet de meest dankbare spot als je maar een uur mag draaien, de meeste DJ’s zijn dan pas net opgewarmd. Zo niet Kalkbrenner, hij gaat als een speer uit de blokken met de recente track ‘No Goodbyes’, en bij ‘Happy Zombies’ zijn alle brakke takken in het publiek weer in vorm: De zaterdagmiddag instaptechnoclub vol druppende poncho’s is geopend. Kalkbrenner zingt en gebaart met alles mee, geprojecteerd op groot scherm en hij heeft er duidelijk lol in om de handjes in de lucht te krijgen. Bij ‘Feed Your Head’, met de legendarische sample van Jefferson Airplane’s White Rabbit, is het echt raak, van de stage tot aan het meer krijgt hij een staande ovatie. 

HET MOMENT:
Vlak voor de finale houdt Kalkbrenner even in, om de spanning in de break van de set uiteindelijk open te breken met de begintonen van ‘Alles Kamuffel’. Als de bas dropt en precies dan de zon doorbreekt, weet Paul Kalkbrenner dat ie geslaagd is op Lowlands 2019.

Meer #LL19 in ons dossier vol voorpret, interviews, recensies, en sfeervideo's!

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12