LL19: Flohio bekeert Lowlanders

Zuid-Londense rapper redt haar show puur op karakter

'Optreden is mijn drug. Dit is de beste drug ooit!,' roept Flohio vanaf het podium aan het einde van haar gig in de X-Ray. De kleine Zuid-Londense rapper heeft alleen wel heel hard moeten werken voor haar shot vandaag. Puur op karakter moet ze de half gevulde tent brakke toeschouwer voor brakke toeschouwer bekeren voordat het door haar gewenste energie-shot ook maar een beetje in de buurt komt. 

Funmi Ohiosumah (27) geldt als een van de BBC Sound Of 2019 beloftes. Ze rapte zich uit een achterstandswijk van Zuid-Londen omhoog en werkt momenteel aan haar debuutalbum maar brengt in de tussentijd regelmatig tracks online uit. Samenwerkingen en remixen met en van God Colony en Modeselektor zijn er al. Haar songs zijn een rauwe weergave van het leven van een kansarme jongere die toch heel trots is op haar afkomst, zoals in ‘Se16’ of ‘Bands’. Haar sets zijn intens, Flohio als een furie vooraan het podium, de aandacht opeisend voor haar verhaal. Maar daar wordt het toch wel even een klus vandaag voor Flohio, want op de brakke zondagmiddag schiet haar set als een stuk dynamiet over de hoofden van het nog wat suffige publiek, waarvan het grootste deel het etiquetteboek van de turn up niet heeft gelezen. 

HET MOMENT:
Halverwege de set heeft Flohio er genoeg van en beklaagt zich over het gebrek aan liefde van het publiek. Ze vraagt iedereen naar voren te komen en geeft zelfs de eerste twee enthousiastelingen een hand en commandeert iedereen onder geen enkel beding meer stil te staan. Vanaf dat moment wordt de connectie met het publiek een stuk sterker, met zelfs twee welgemeende moshpits tot gevolg in de geslaagde finale.

Meer #LL19 in ons dossier vol voorpret, interviews, recensies, en sfeervideo's!

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12