3voor12 Utrecht

Le Guess Who?-marketeer Barry Spooren wint IJzeren Podiumdier 2019

Janna Albada verkozen tot jong talent

Barry Spooren van festival Le Guess Who? heeft tijdens Eurosonic Noorderslag een IJzeren Podiumdier gewonnen als beste marketeer van 2019. De Utrechtse Janna Albada kreeg de IJzeren Eierbal, de aanmoedigingsprijs voor een ‘rookie’ die een positieve bijdrage levert aan de live-popsector. De IJzeren Podiumdieren zijn peer to peer vakprijzen in de poppodium en -festivalindustrie die sinds 1997 jaarlijks worden uitgereikt door de Vereniging Nederlandse Poppodia en Festivals (VNPF).

Le Guess Who? won in het verleden al drie keer de prijs voor beste festival en dit jaar was het de beurt aan Barry Spooren, Hoofd Promotie (rechts op de foto). Het festival, dat in 2007 startte, is in twaalf jaar uitgegroeid tot een kwalitatief hoogstaand en vernieuwend festival dat door zijn programma én de de inspanningen van Spooren ook in het buitenland wordt gewaardeerd. Voor Le Guess Who? werkte Spooren onder andere voor het Tilburgse festival Incubate.

De motivatie van vakgenoten en collega's: “Op secure wijze en met, zogezegd, goede smaak de keuzestress van een nieuwsgierig, internationaal publiek verlichten door een uitgekiend programma te selecteren en te presenteren is natuurlijk een stap in de goede richting. Dit moet echter nog wel worden ‘verkocht’. Of het nu om een satelliet buurtevenement of het halen van belangwekkende, internationale media, Spooren doet dat bijzonder effectief.”

De in Utrecht woonachtige Janna Albada (26) (links op de foto) was al/is tourmanager, logistiek chef, vrijwilligerscoördinator, organisator Popronde, plugger, promotor en assistent directeur. Albada groeide bij de Grote Prijs Van Nederland uit van stagiair naar productieleider en zorgde samen met Lane Reckman, die de IJzeren Eierbal vorig jaar won, voor een groei van de Popronde in Utrecht. Opdrachtgevers als Amsterdam Dance Event, TivoliVredenburg, Into The Great Wide Open staan in de rij voor haar professionaliteit. Op dit moment is ze assistent directeur bij Welcome To The Village. 

De motivatie van vakgenoten en collega's: “Janna heeft in relatief korte tijd en op jonge leeftijd al een indrukwekkend en veelzijdig CV opgebouwd. In tal van functies en hoedanigheden en voor verschillende opdrachtgevers legt Janna een groot talent aan de dag. Altijd gestructureerd, behulpzaam, oplossingsgericht, creatief en goed gehumeurd.“

Andere winnaars van een podiumdier zijn Minke Weeda (Rotown) als beste directeur, Roadburn (Tilburg) als beste festival, Rotown (Rotterdam) als beste podium en Michelle Kuypers als beste programmeur. Kuypers is naast So What’s Next en NN North Sea Jazz ook verantwoordelijk voor de line-up van Transition Festival, dat jaarlijks in TivoliVredenburg in Utrecht plaatsvindt.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12