3voor12 Utrecht

A. Johanson brengt nummer uit drie jaar oude film uit als muziekvideo

“Gek genoeg leek deze scène ineens relevanter dan ooit”

De Utrechtse songwriter A. Johanson is bezig met een nieuwe EP. Tussen de bedrijven door is vandaag zijn eerste videoclip verschenen, ‘Forever 27’. Johanson schreef het nummer al in 2018 voor de korte film Metamorfose 9/11 van Linde Pietersen.

Toen hij het nummer schreef was hij al bezig als A. Johanson maar de muzikale koers stond nog niet vast. “In die tijd was ik nog zoekende met waar ik heen wou met A. Johanson. Ik schreef het nummer voor de film echt als toegepast songwriter, maar later bleek het prima aan te sluiten bij mezelf. Daarom besloot ik om het nummer ook nog als A. Johanson uit te brengen.” ‘Forever 27’ heeft een filmisch karakter en staat ook op zijn debuut-EP Little Lies, die in december 2019 verscheen.

Metamorfose 9/11, de film waarvoor het nummer oorspronkelijk is geschreven, is volgens de makers “een korte mijmering over angst, 6124 dagen na 9/11. 9/11 is in dit verhaal een abrupt einde van een kindertijd en een realisatie dat de wereld een stuk minder aardig is dan dat hij voorheen leek. Een jonge vrouw probeert na al die tijd nog steeds grip te krijgen op het alledaagse bang zijn en blikt terug op haar angsten en fantaseert over oplossingen.”

In één van de scènes trekt de hoofdpersoon een geel beschermingspak aan om daar in alle eenzaamheid in rond te zwerven, totdat ze iemand tegenkomt die ogenschijnlijk met dezelfde problemen rond loopt.“De film raakte een beetje in vergetelheid tot hij drie jaar na dato plots boven kwam boven dobberen”, legt A. Johanson uit. “Gek genoeg leek deze scène ineens relevanter dan ooit. De gele pakken, de aanhoudende eenzaamheid waar geen eind aan lijkt te komen. En toch, je staat er niet alleen voor. Daarom hebben we samen met de filmmakers besloten om dit gedeelte van de film uit te brengen als muziekvideo. Hopelijk biedt het wat troost in deze tijd voor de luisteraar/kijker.” 

In navolging van de video verschijnt op vrijdag 12 maart een single-edit van ‘Forever 27’ op de streaming media.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12