Josephine Odhil brengt een ode aan de vlieg op de muur

Psychpop muzikant zucht-zingt over introversie op debuutsingle

Een klein jaar geleden bracht Josephile Odhil, de voormalige frontvrouw van The Mysterons, al een prachtige livesessie uit waarop je flinke likken Melody’s Echo Chamber, Broadcast en Beach House hoorde. Nu is er ook een debuutsingle: ‘Fly On The Wall’, een vederlichte psychpopsong. Én: een lijflied voor iedereen die niet altijd trek heeft in de koetjes en kalfjes waar je je soms een beetje routineus doorheen werkt op feestjes. Zéker als de gesprekstof al een tijdje op is. ‘Stop asking,’ zucht-zingt ze op de track.

‘Zelf ben ik wat introverter dan de gemiddelde mens,’ zegt Odhil. ‘Op een feestje vind ik het soms fijner om achterover te leunen en te observeren dan om heel erg met mijn hoofd bij het gesprek te moeten blijven. Uit ongemakkelijkheid stellen we vaak dezelfde vragen, je zou bij wijze van spreken een lijstje paraat kunnen hebben. Zelf begin ik dan maar over werk, en ik denk dat ik daarin niet de enige ben. Het leek me ook wel mooi om muziek te maken voor introverte mensen. Van popartiesten wordt er verwacht dat je heel extravert is, maar dat is best een struggle soms. Maar ja, er zijn inderdaad een boel artiesten die daar juist hun kracht van maken. De meeste muzikanten die ik bewonder zijn óf dood, óf introvert. Haha.’

Vandaag is er ook een te gekke collage-art videoclip bij de track uitgekomen. Opmerkelijk: die is gemaakt door een animator uit Detroit. ‘Hoe ik bij hem terecht ben gekomen? Dat is een beetje een vies verhaal, eigenlijk. Ik heb via Instagram gewoon hashtag psychedelic collage art opgezocht. Nadat ik mijn moodboard had meegestuurd kwam hij al vrij snel met deze video.’ Bekijk de videoclip hiernaast.

26 april komt Josephine Odhil langs in 3voor12 Radio.

Foto:  Danique van Kesteren

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12