3voor12 Rotterdam

Kay Slice kreeg Matthijs van Nieuwkerk aan het fluiten na 'Slice M Go'

Op 27 januari zal Kay Slice zijn debuutalbum From Back To Back uitbrengen. 12 februari is de releaseshow in Theater Rotterdam, 16 februari Paradiso Amsterdam en 14 april Paard Den Haag

Na de energieke versie van 'Slice 'M Go' bij tv-show De Wereld Draait Door krijgt Kay Slice Matthijs van Nieuwkerk aan het fluiten en het publiek geeft ze na afloop een enorm applaus. Bij Popronde Amersfoort 2019 wordt Kay Slice het hoogtepunt genoemd door 3voor12 Utrecht, hij heeft opgetreden bij tv-programma VPRO Mondo en Red Bull benoemde hem tot artiest die het gaat maken. Nieuwe single 'Slice 'M Go' (youtube / spotify) gaat over negativiteit omzetten in positiviteit. Slice 'M Go is de bravoure om in jezelf te geloven wanneer er niet veel mensen zijn die iets in jou zien. De kracht “to flip the script’. Met vuur in de razendsnelle rapteksten en een catchy refrein! 

Het debuutalbum From Back To Back zal op 27 januari 2022 verschijnen. Het staat vol verhalen vanuit het perspectief van een
‘3rd culture kid’. Wat betekent het om overal anders te zijn? Hoe mix en raak je, zonder ‘mixed up’ te raken? Het gaat over het samen brengen van verschillende invloeden en daarvan een hybride van hiphop, soul, afrobeat en traditionele klanken maken.

Tekst uit het nummer: 
'Shout out to the kids up in my class that bullied cuz im black but I'm blessed god pushed that melanin in
Man they won't fully understand Colorism is a thang based on your level of melanin
Damn why you tryna dim your glow
All we tryna get is growth
Why you think you're losing if im winning ?'

Slice 'M Go is geproduceerd door de Rotterdammer zelf met zijn live band. Met een aanstekelijke en energieke fusion track aangedreven door snelle rap stukken, scherpe uitspraak en doordringende teksten, gezongen en gesproken over live instrumentale soundscapes geleid door drum arrangementen en synth progressies. 

Kay: "De video is geschoten in Jamestown. Dat is een wijk in Accra, Ghana: de geboorteplaats van meerdere bokskampioenen. Het is een belangrijke bron van de vechtersmentaliteit van Ghanezen. De video laat de day to day hustle and bustle van Ghanezen zien. Van marktverkopers tot buschauffeurs en van jonge ambitieuze boksers tot vissers en kappers. Ze zijn allen constant on the move om brood op de plank te brengen. In de video ben ik ook constant on the move: je ziet me interacten met de community. Omdat de video is geschoten door een local, Edward Pappoe, krijg je als kijker echt het gevoel dat je erbij bent. Dit is real life en ondanks de constante hustle zie je juist veel oprechte blijdschap en aanstekelijke energie. Ik ben heel blij met het eindresultaat; de video versterkt de muziek en andersom." 

12 Feb – Theater Rotterdam Schouwburg, Rotterdam [RELEASE SHOW]
16 Feb – Paradiso, Amsterdam
27 Mrt – Paradox, Tilburg
14 Apr – Paard, Den Haag

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12