Wisseling van de wacht in Canshaker Pi

Twee leden uit Amsterdamse band, vervangers al gevonden

Canshaker Pi neemt afscheid van twee leden. Gitarist Boris de Klerk en drummer Nick Bolland maken geen onderdeel meer uit van de band die ze bijna vijf jaar geleden oprichtten met gitarist Willem Smit en bassist Ruben van Weegberg. Canshaker Pi kwam toen voort uit Palio Superspeed Donkey, waarin Smit en Van Weegberg ook al speelden. Samen maakte het viertal twee EP's en twee albums, die allebei genomineerd werden voor de 3voor12 Award. Op zijn debuutalbum werkte Canshaker Pi samen met inspiratiebron en Pavement-frontman Stephen Malkmus, op het dit jaar verschenen Naughty Naughty Violence stond de band soeverein op eigen benen. Met die albums op zak speelde het kwartet de afgelopen jaren Nederland meermaals plat en tourde het door heel Europa. 

Nu is het voor twee van de vier tijd voor iets anders: Bolland en De Klerk - beiden pas net de twintig gepasseerd - gaan studeren. Voor De Klerk gaat daarmee een lang gekoesterde wens in vervulling: hij gaat naar de Toneelacademie Maastricht. 

Gelukkig heeft de band al waardige vervangers gevonden: Cees Paris van Steve French (waar Ruben van Weegberg ook in speelt) en Leon Harms van Korfbal en Yuko Yuko. Geen onbekende gezichten, dus. Toch even uitgebreider kennismaken? Dat kan als Canshaker Pi in december weer langs de Nederlandse poppodia tourt. Op Into The Great Wide Open speelde de band vast in de nieuwe samenstelling. Kijk hiernaast de sessie terug die we op het Vlielandse strand met het viertal opnamen. 

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12