PP19: George Ezra is ook ongevaarlijk met een shotgun

Maar onder een strakblauwe lucht kan het geen humeur verpesten

Heel even had je kunnen denken dat George Ezra een eendagsvlieg was. Leuk, zo'n hitje over een of andere gemiste trein. Maar kom daar maar eens overheen. Nou, dat deed hij een paar keer, om vervolgens onverwacht nog verder op te schakelen met het onontkoombare ‘Shotgun’. Natuurlijk mag hij dan na drie jaar alweer terug komen in Landgraaf.

George Ezra is een allemansvriend. Zo een met een uitstraling van de jongen om wiens grappen alle groepjes op de middelbare school lachen. En dan heeft ie ook nog een flinke band meegenomen, met blazers en al. Die klinken in het begin trouwens wel zo blikkerig dat ze uit een knullig midi-keyboardje lijken te  komen, maar ze staan er toch echt. Aan de andere kant: het past wel perfect bij het ongevaarlijke imago dat Ezra met zijn liedjes nastreeft. Voor meer scherpe meningen dan We need love hoef je niet bij hem te zijn. Hoeft ook niet.

Een lekke band, met je sokken in een natte badkamer lopen, die ene droge mandarijn uit de zak, je nagels net te kort knippen, het lipje van de cola dat afbreekt voordat je het blikje open hebt, een te kleine kruiskopschroevendraaier, een leeg scheerapparaat, een bot mes, een volle stofzuigerzak, een pluizende sjaal, natte sigaretten, een uitgedroogd stuk kaas, karnemelk met stukjes erin, een stoomstrijkijzer dat lek is, een onvindbaar steentje in je schoen, schuldgevoel tegenover een pizzabezorger omdat je geen cash voor fooi hebt, hoe lang het duurt voordat een iphone aan gaat terwijl hij toch aan de oplader hangt, een bluetooth verbinding die telkens mislukt, de laatste hagelslag die maar niet uit het pak komt: echt waar, er zijn heus veel dingen stukken vervelender dan George Ezra. En toch zou je willen dat Ezra vandaag eens iets doet wat je helemaal niet van zo’n gezellige jongen zou verwachten. Je zou willen dat zijn grootste hit zo gevaarlijk was als de titel.

HET MOMENT
En net als je je zelf betrapt op een veel te lange opsomming maken van dingen dingen die vervelender zijn, kijk je om je heen. De eerste regenwolken zijn overgewaaid, strakblauwe lucht, zonnetje, en overal dansende mensen. Knap als je dan nog chagrijnig blijft.

Voor meer Pinkpop 2019 check je ons uitgebreide dossier

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12