LL18: Gogol Bordello host nog altijd in het paars

Gypsypunkers hebben paard van Trojaanse proporties op de gang

Hoempa hoempa hoempa hoempa! Hey hey hey hey! Loop met een lodderige grijns de polonaise, word zeiknat van de vele biertjes die door de lucht vliegen (de belangrijkste reden om geen statiegeldbekers in te voeren) en hos alsof er een paard van Trojaanse proporties op de gang staat.

Gefeliciteerd, je bent nu officieel lid van de Gogol Bordello Appreciation Society. Misschien is je ontgaan dat de band überhaupt nog nieuw werk heeft uitgebracht sinds gypsypunkklassieker 'Start Wearing Purple', als geheugensteuntje hebben ze het artwork van hun laatste album Seekers & Finders (2017) groot achter zich hangen. Dat klinkt iets minder polkapunk dan voorheen, een tikkeltje meer rock ‘n roll, maar frontman Eugene Hütz brengt zijn van drank doortrokken liederen nog altijd als een ladderzatte clown. Hij maakt neukbewegingen op de grond tijdens een vioolriedel, zwalkt over het podium op Zuid-Amerikaanse grooves en morst non-stop rode wijn op de grond, die hij natuurlijk gewoon uit de fles zuipt.

Een cynicus zou zeggen: wat een kutmuziek. Gogol Bordello is op z'n hoogst vertederend, zoals je ook van een hond met drie poten kunt houden. Die cynicus heeft natuurlijk hartstikke gelijk, maar in de Bravo is helemaal geen plek voor cynisme.

HET MOMENT:
‘Start wearing purple wearing purple!!!’ Hoempa hoempa hoempa hoempa hoempa hoempa hoempa! Hey hey hey hey!

Kijk deze show hier terug en lees meer Lowlands na via ons dossier

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12