3voor12 Tilburg

Paaspop 2017: Fresku, Mocromaniac en consorten imponeren opskeersels

Eindhovenaren zijn hard, krachtig en er snel weer vandoor

Het publiek is jong en blank in de Roxy. Opscheer is hét kapsel. Zonder deze haardracht word je met de nek aangekeken. De tent staat wel aan de nok toe vol, dus dat is goed nieuws voor Fresku, Mocromaniac, Braz, Pietju Bell, Woenzelaar en Killer fucking Kamal.

Het publiek wordt gek als Killer Kamal het podium betreedt en dat is wel te begrijpen, want als blanke tieners iets gaaf vinden is het een bivakmuts. Toch ben ik er heilig van overtuigd dat Killer Kamal niet echt rapt; daarvoor stroken zijn lippen niet met wat je hoort. Een bandje is waarschijnlijker. Dat merkt het publiek niet op, of men neemt het maar voor lief, met dank aan de enorme cultstatus die Kamal in hiphopkringen geniet.

De rest van de groep is wel gewoon live en pompen zó hard dat ze het uur niet vol krijgen. Na veertig minuten slaan ze de pin erin, maar niet voordat publieksfavoriet Kreeft wordt gedaan. Fresku springt blij over het podium terwijl zijn collega’s hem uitmaken voor dikzak en neger die alleen maar kreeft eet. Hij neemt het allemaal voor lief, want als Fresku ergens goed in is, is het incasseren en zelfspot. Denk aan zijn alter-ego Gino Pietermaay van de Oude Bok. 

Het optreden is hard: er wordt gesprongen, er wordt met water gegooid en er worden selfies gemaakt. Het is kort, krachtig en steengoed. De tieners vooraan hebben een goed snapchatverhaal die hun street cred verstevigd.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12