PP19: San Holo brengt Pinkpop the best of both worlds

Zoetermeerder trakteert op drops én gitaarlicks

Dat San Holo nog niet eerder op Pinkpop stond mag gerust een godswonder heten. Of iets met de overvolle agenda  van de Zoetermeerdse beatmeister. Want vorig jaar reikte zijn wereldtour zelfs tot het Amerikaanse Coachella festival, om maar wat te noemen.

Sinds Junkie XL op Pinkpop 1998 nu wel of niet live handelingen aan zijn set toevoegde, leeft het Pinkpop publiek op min of meer gespannen voet met het fenomeen dance. Maar San Holo heeft de geniale oplossing: hij treedt op met een gitaar om zijn nek en brengt toch future beats. Opgeleid als gitaarleraar ontdekte hij zijn liefde voor EDM en begon te produceren. Dus hij bewandelt ongeveer de omgekeerde weg als indieband Coldplay met zijn stadionrock, die meer dance wil gaan klinken.

Even denk je nog dat hij met zijn houthakkersblouse, petje en stellages op het podium een publieke cursus doe-het-zelven wil geven, maar het enige dat hij chopt zijn beats. De muziek van San Holo is live ideaal voor wie de aandachtsspane heeft van een fruitvlieg. Net als het saai of introvert (is San Holo toevallig ook nog Bon Iver fan?) begint te worden, knalt er wel ergens weer een confettikanon leeg. Of een vlammenwerper. Of een rookkanon. Of wordt er een blik gastzangers opengetrokken (hallo Sofie Winterson!).

HET MOMENT
Als San Holo tijdens 'Light' echt excited wordt, vergeet hij gewoon dat het een thuiswedstrijd is. Dan rollen er alleen nog maar Engelse woorden uit zijn strot, hoe bijzonder hij het ook vindt, dat hij gewoon op maar 224 kilometer van het altijd exciting Zoetermeer staat…

Voor meer Pinkpop 2019 check je ons uitgebreide dossier

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12