PP23: Prins S. en de Geit kan alles maken

Haagse beestenbende laat Pinkpop mèèèèèèèèhhkkeren

‘We zijn hier één grote geitenfamilie. Can I get a mèèèèèèèhhhhh?’ klinkt het van het podium. Mèèèèèhèhèhèhhhh, mekkert het publiek. Of Pinkpop zin heeft om er een beestenboel van te maken? Nou en of: slechts één liedje hoeft Prins S. en de Geit te spelen of Pinkpop verandert in een grote geitenkraal, staat te galopperen en zingt de knotsgekke teksten – over schepjes mayonaise en keihard gaan tot de zon opkomt – uit volle borst mee. Echt hoor, ieder liedje wordt hier ontvangen als een HIT. Met die knotsgekke liveshow zette Prins S. en de Geit Lowlands, Noorderslag en Paaspop al op z’n kop, stevent af op een propvolle festivalzomer op de Vesterrocks en Dijkpops van deze wereld en kan al gerust de Grote Zaal van Paradiso uitverkopen. Op de een of andere manier heeft Prins S. een geitenpaadje naar succes gevonden, en die lopen ze nu af. Stapje voor stapje, voor stapje, voor stapje. 

Prins S. en de Geit is een kind van de nacht, en dus klinken al hun stamp-anthems allemaal alsof de pil net is ingeklapt: ‘Rood Staan Hard Gaan’ heeft een superlompe dubstep-drop, ‘Kinderboerderij’ is ook al zo’n aangekoekte-clubvloer-stamper, ze brengen een ode aan de nacht (‘Ik Mis Mijn Kerk’) met een Faithless-cover, ‘De Duck’ is een soort vertraagde hardtrance met acidlijnen en onzintekstjes, waarin Scott nog effe z’n lipjes tuit en Pinkpop laat kwaken als jonge eendjes. Wat een supercutie is het ook, met de flair van een nerdy theaterkid die z’n roeping heeft gevonden als de onverkozen nachtburgemeester van Nederland. Hij wil niets liever dan je tijdens ‘Kan Je Niet Maken’ laten hakken en beuken alsof je op Defqon staat. Zodoende.

HET MOMENT:
‘Prins S. en de Geit heeft een heel moeilijk jaar achter de rug’, zegt Scott nadrukkelijk ter inleiding van ‘Zwarte Sneeuw’, het emotionelere liedje uit de tijd dat gitarist Marne met een coma in het ziekenhuis lag. Eventjes dachten ze dat-ie het leven zou laten. Scott vertelt het razend geëmotioneerd, en wanneer Marne vanuit zijn stoel ook volschiet, vallen ze elkaar in de armen voor een knuffel die harder binnenkomt dan de allerlompste beat of de allerzwaarste kick. ‘Dat we nu op Pinkpop staan is fucking sick!’ <3 <3 <3!!!

NTR, VPRO en BNNVARA verslaan Pinkpop op 3FM, NPO2 extra en 3voor12.vpro.nl/pinkpop. Kijk de eerste TV-uitzending terug op NPO Start. Meer Pinkpop op NPO 3 op zondag 18 juni (20:15-23:15 uur).

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12