Sunday Snooze #26: Vic Crezée

De mix die je kater weer terughijst de kroeg in

Vic Crezée, dé mix-legende van het land, is de laatste jaren als een raket gegaan. Vanaf zijn elfde snuffelde hij al in platenzaken en keek hij op de vingers van zijn helden Edzon, DJ SP en Mr. Wix, sindsdien is zijn muzikaal palet steeds verder ontwikkeld. Je kunt hem kennen van zijn White Boy Wasted-feesten, die hem als dj van de ene naar de andere club brengt, of van zijn samenwerkingen met DJVT's Faberyayo die hebben geleid tot Het Grote Gedoe 1&2. Deze week bezorgt hij je een mix met een verhaal in onze Sunday Snooze.

'Ik was een beetje aan het skippen door de Sunday Snoozes die al gemaakt zijn en ik merkte dat er best veel van die relaxde, easy-listening mixes tussen zaten. Maar een kater hebben is helemaal niet zo relaxed!', vertelt Crezée. 'Vooral voor de jongeren die het zaterdag nét iets te bont hebben gemaakt. Daarom begint 'ie ook zo duister. Als je wakker wordt is het ook een hel en langzaamaan ebt die onheilspellendheid weg, wordt het wat vrolijker.'

Die vrolijkheid is zeker terug te horen in de mix, na twintig minuten wordt het al snel dansbaarder. De Soedanese muzikant Kamal Keila brengt de zonnige afrobeats in 'Al Asafir' zo naar je huiskamer, waardoor je kater als sneeuw voor de zon verdwijnt.

'Als die hoofdpijn eenmaal weg is, kan je best weer terug de kroeg in vind ik. Daarom komen die synthesizers die je in het begin hoorde ook weer langs. Het wordt intenser, ruiger, in zo verre dat je brein koortssluiting gaat maken. En zo ben je weer terug bij af, want voor je het weet gaat de wekker.'

Onder de indruk? Je kan Vic Crezée live zien draaien op 1 januari want dan staat hij samen met o.a. Job Sifre, Carista en Interstellar Funk in De School.

In Sunday Snooze presenteren je favoriete smaakmakers de soundtrack van hun ideale zondagochtend. Meer Sunday Snooze? Hier vind je ze allemaal, met mixes van o.a. Upsammy, Applescal en Big2.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12