что-то происходит: Arcade Fire teaset NU met weirde live-stream

En een Russische twitterbot is het officiële kanaal van de band

Spannende tijden voor Arcade Fire-fans. Gisteren tweette @AF_0ff1c1al de eerste 14 seconden nieuwe muziek van Arcade Fire en nu is de band op live.everythingnow.com de sterren boven Death Valley aan het streamen alsof het Breaking News is. Er gebeurt á la Frank Ocean nog helemaal niks, behalve dan dat het 'live'-logo af en toe verandert in 'lie'. 

De stream is waarschijnlijk een tease naar de single 'Everything Now', waarvan op Primavera Sound festival in Barcelona al 12" vinyl wordt verkocht. (Check hier een video waar die LP wordt afgespeeld.) Aangezien Arcade Fire daar zaterdag optreedt, is de kans dat die single vandaag of morgen officieel verschijnt vrij groot.

Maar misschien is 'Everything Now' zelfs wel de titeltrack het aankomende album. Arcade Fire staat er immers om bekend dat ze rond elk album met een heel concept komen, van podiumoutfit tot bandlogo (zie hun vorige album Reflektor). In dat licht is het interessant dat het Everything Now-logo op hun nieuwe jasjes overal terugkomt, op de livestream bijvoorbeeld, maar ook op posters in Londen. 'Everything Now' heeft wel concurrentie van 'Infinite Content', een term die ze ook al tijden teasen.

Hoe dan ook lijkt het thema voor deze plaat duidelijk: een Russische twitterbot die naar Breaking News verwijst dat niet alleen 'live' maar ook een 'lie' is? Everything Now, Infinite Content? Arcade Fire vraagt zich af: wat is waarheid in een tijd van een overload aan (mis)informatie?

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12