3voor12 Den Haag

Laatste video concept-EP Black Knight Satellite

Exodus Redux sluit Visceral af

Met 'Exodus Redux' is de laatste video van Black Knight Satellite's EP Visceral uitgekomen. De Haagse mc/rapper die eigenlijk Chris 'Pedis' Pieplenbosch heet bracht afgelopen februari de conceptuele EP uit en benaderde elk nummer als single. De Hagenees legt uit waarom: "Om maar één enkele track tot echte single te benoemen kon ik niet, omdat ik dan het gevoel had dat ik mn eigen tracks uit de context zou trekken. Ik besloot dus om niet slechts één video uit te brengen, wat standaard zo is met een EP, maar voor elke track een nieuwe." 

De kortspeler van de vocalist is ontstaan na een moeilijke fase in diens leven. "Ik weet dat het cliché is, maar na een lastige periode in mijn leven ben ik gaan schrijven zonder blad voor de mond te nemen, hoe hard het ook kon zijn," vertelt Chris "Op 2 geschrapte zinnen na is dat ook echt zo gebleven." De nummers hadden, ondanks de verschillende onderwerpen, dezelfde themathiek en energie. Zodoende besloot Chris er een conceptplaat van te maken.

Op de EP zijn ook bijdragen te horen van Chris Lippmann, Koen Herfst en Wesley Brizee, wat het geheel nog vollediger maakte, volgens de muzikant. "Iedere video heb ik als een hoofdstuk benaderd, Exodus Redux is het vierde, en tevens laatste hoofdstuk."

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12