LL18: De Adonis is de beste plek van Lowlands

Een rij, de hitte: alleen maar goed

Vroeger was er de Titty Twister, nu is er de Adonis waar de langste rij vormt in de nacht. Vorig jaar was al duidelijk hoe goed de Griekse gaybar een gat in de nacht opvulde, nu wil je al bijna niet meer een Lowlands zonder.

Als je de één uit, één uit-policy eenmaal doorstaan hebt, gebeurt het binnen overal. Twee meter boven de bar ligt een jongen in hotpants nonchalant met een waaier te wuiven, op de rechter speaker lacht een halfnaakte Marilyn Monroe theatraal, een dj-set van van het G-Team wordt soms stilgelegd voor shows van de meest fabulous dragqueens, een meisje deelt tissues uit voor op de dixies en ondertussen is het zo gierend heet dat je je kleren wel laag voor laag moet uittrekken. Hier is niks gemaakts aan. Niet dat een of andere feestneus bedacht heeft dat een gaybar op een festival gewoon wel even lachen is.

Ook niet gek dus dat Job Jobse zelf heeft aangedrongen op een verrassingsset daar. Hij mocht de zaterdagnacht afsluiten. Hij zingt zelf alles mee, en grijnst om de adlibs die de diva rechts toevoegt aan het uur vol hits. Van Sylvester naar Pet Shop Boys en Krystal Klear, en uiteindelijk de grote uitsmijter waar iedereen totaal uitzinnig ‘Relight My Fire’ meebrult. Laat de Adonis vooral zo klein blijven, maar laat het gevoel van vrijheid dat er binnen de muren heerst zich gerust verder over Lowlands verspreiden.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12