De Staat speelt met kleuren op drie nieuwe tracks

Geen album in aantocht, wel een stel EP’s

2019 vormde een zegetocht voor De Staat: de Nijmeegse rockband bracht het uitstekende album Bubble Gum uit, de videoclip voor Witch Doctor werd uitverkozen tot beste Nederlandse videoclip ooit gemaakt, speelde voor de tweede keer in een uitverkocht AFAS Live, was ambassadeur van Record Store Day, ontving een Soulwax-remix, en oh ja, ze waren ook nog headliner van Lowlands met een show die de geschiedenisboeken in zal gaan.

Tja, hoe moet je verder na zo’n onmetelijk succesjaar? Nog maar eens een album schrijven? Niet dus, De Staat mikt nu op een stel EP’s. Elke EP bestaat uit drie tracks, die ieder een kleur krijgen: rood, geel of blauw. En die kleuren staan weer voor een bepaalde sfeer: rood is duister en hard, geel is lichtvoetig en blauw melancholisch. ‘Vooralsnog betekent dit geen album, maar een open traject waar muziek aan toegevoegd kan worden, totdat de band voelt dat er een hoofdstuk af is’, aldus de band in een persbericht.

Vandaag verschijnen de eerste drie tracks: ‘Look At Me’ is een loeiharde rammer met synths (of zijn het gitaren) die zo zwaar zijn overstuurd dat je je misschien afvraagt of je speakers het hebben begeven. Typisch rood dus. ‘Numbers Up’ is funky en hoekig, ‘What Goes Let Go’ behoort tot de meest subtiele nummers die De Staat ooit uitbracht, met jazzy drums en Florim’s emotionele kopstem.

Luister de nummers hiernaast en bekijk hier nog eens die geweldige Lowlands-show.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12