3voor12 Zeeland

VR17: Biffy Clyro geeft Hulst een wereldse show

Een legendarische gebeurtenis op het Vestrock podium

Toen de Schotse band geboekt werd op Vestrock 2017 ging dat eigenlijk al de geschiedenisboeken in. Een band van deze proporties zal gegarandeerd een enorm gave afsluiter van een festival dag worden. Op Zondag speelt Biffy Clyro op Pinkpop maar nu eerst Vestrock, ‘on an island of fucking music!’.

Al bij het betreden van het podium, op onheilspellend kerkelijk gezang, is het duidelijk dat Biffy Clyro van wereldformaat is. De band opent met ‘Wolves of Winter’ van het laatste album ‘Ellipsis’. Er wordt veel van hun nieuwere werk gespeeld, maar de fans kunnen hun hart ophalen dat er nog ver in de Biffy archieven wordt gegraven. Er heerst een goede balans tussen het pure natuurgeweld en mooie gevoelige songs. Biffy Clyro likes to hear both sides

Zanger en gitarist Simon Neil kronkelt met ontbloot lichaam over het podium, zijn bezweette haar druipt op zijn vingers terwijl hij met zijn gitaar worstelt. De gehele band staat als een huis maar Neil is een beest van een performer. De gave lichtshow en de vlammen op het podium verbleken zowaar bij de atoomkracht van de band zelf. Als afsluiter is er ‘Many of Horror’, wat te verwachten was en is ‘Stingin’ Belle’ de toegift. Vestrock pakt groots uit met vuurwerk en zet met Biffy Clyro werkelijk een wereld act in Hulst.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12