3voor12 Zeeland

De Klomppop-zondag

Met muziek, theater en een biertje in de zon

Vooruit, nog één dagje dan. Na de Spectra-vrijdag en de Klomppop zaterdag is het weer tijd voor de traditionele Straatfestival-zondag. Terwijl de camping langzaam ontwaakt trekt men naar het Witte Kerkje voor Classic!Fever waar zoals altijd de nieuwe lading jong talent speelt, waaronder oude bekenden Six Times Fun -die een wat mindere set spelen- en de intussen Classic!Fever-veteraan Julio Melio.

Tijdens de poging om niet te verbranden in de kokende zon krijgen we live commentaar door sportcommentatoren, staan er twee italianen met vuur te gooien en te drummen, en speelt Company of Sinners de eerste noten op het terrein terwijl we de kater wegdrinken met de eerste biertjes van de dag.

In de Spectra-stage heeft Darlyn de lastigste taak van de Spectra-stage op zondag te pakken: de mens in de tent krijgen. Net als Taymir vorig jaar en broeder Dieleman het jaar daarvoor is het verdraaid lastig om Ovezande de tent in te krijgen. Nog geen twintig mensen staan in de tent, de rest staat buiten met een half oor te luisteren. Darlyn laat zich echter niet kennen en speelt alsnog een prima setje folkpop.

Terwijl de avond valt op in Ovezande worden de laatste dansjes gedaan, de tenten ingepakt op de drukste en gezelligste Klomppop-camping in jaren en verlaten we Ovezande weer. Het eerste Klomppop festivalweekend was er eentje met een steengoede headliner, prettige kennismakingen met The Glücks, Treehook en een prettig wederzien van CUT_. Klomppop 2018 staat alweer omcirkeld in de agenda: 25, 26, 27 mei 2018 barst het weer los!

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12