3voor12 Zeeland

Stukafest Middelburg 2021 via Stukafest TV

Zappend langs de acts

Geen regulier Stukafest dit jaar, maar Stukafest TV. De online variant vervangt het echte studentenkamerfestival. Middelburg heeft de handen ineen geslagen met twee andere studentensteden, Tilburg en Nijmegen. Het festival is onderverdeeld in drie kanalen, kijkers kunnen zodoende zappen tussen de verschillende steden. De acts zijn vooraf opgenomen, de Middelburgse bijdragen zijn opgenomen in de Stadsschouwburg. Niet hele StuKa, maar ja, Corona...

De muzikale bijdrage in een virtuele Middelburgse studentenkamer komt dit jaar van de Spaans-Nederlandse band Umber Stills. Misschien ken je ze als Ato & the Band. De bandnaam staat voor de eclectische muziekstijl met onderliggende gemeenschappelijke noemer. Oftewel ‘verschillende beelden maar dezelfde onderliggende kleur’. Het trio brengt een mix van hedendaagse folk, funk en indierock waarbij een glaasje Sangria niet kan ontbreken.

Spoken word wordt dit jaar door Marc Buren gebracht. Kalm, uitgesproken en met een fijne flow. Ook hij laat zich niet tegenhouden in deze moeilijke tijden. “Ik ploeter door, al doe ik het stapvoets”.

Toch kunnen we het niet laten om ook het kanaal van de stad Tilburg te checken. Maria B.C. and His Supermarket Society is een verademing in een tijd waar blijkbaar alle concerten akoestisch moeten zijn. Heerlijke rauwe gitaren van Jannes van Kaam (FFOOSS/Bongloard) en een fijne tweede stem van Isabelle van Beek (YSA). De stijl van de band zweeft tussen bluesrock en garage, met een randje surf.

De organisatie heeft een mooi festival neergezet. Het vooraf opnemen voorkomt dat technische problemen de stream verpesten, maar we missen wel het intieme van de studentenkamer. Hopelijk volgend jaar weer als vanouds.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12