3voor12 Zeeland

VR17: De wereld wordt een beetje mooier met Morrissey & Marshall

Vrolijke set vol positiviteit verblijdt Vestrock

Morrissey & Marshall staat aan het einde van de zaterdagmiddag in de Kapel. Dit Ierse folk'n'roll duo brengt binnenkort zijn tweede album 'We Rise' uit. Het duo wordt regelmatig vergeleken met Simon and Garfunkel en the Everly Brothers, iets waar ze zelf geen enkel probleem vinden. Vandaag worden ze ondersteund door een drummer en bassist, wat een rockvibe aan de set geeft. Hierdoor is de bovenstaande vergelijking wat verder te zoeken. Niettemin zetten ze een prima set neer.

Het publiek weet vandaag de Kapel te vinden, en voor Morrissey & Marshall wordt geen uitzondering gemaakt. Een aantal mensen heeft het zich voor het podium op de grond gemakkelijk gemaakt. Een prima plek om te genieten van een vrolijke set vol catchy nummers met zomers randje, hoewel de herkenbare deuntjes ook wel erg verleiden tot bewegen. De muziek zelfs zijn niet erg vernieuwend maar zitten prima in elkaar en worden ook prima neer gezet. Als de zanger aangeeft dat hij iedereen wil zien dansen of wanneer er meegezongen dient te worden, gebeurt dat ook. Het nummer 'I've Got a Plan’ gaat volgens de zanger over “positivity, because we need that now.” De hele set geeft je inderdaad een vrolijk en positief gevoel.

Het publiek geniet zichtbaar en maakt dat duidelijk hoorbaar aan het eind van elk nummer en aan het einde van de set, hoewel de betekenis van “nog een liedje”, wat voorzichtig geroepen wordt, aan de Ierse heren voorbij gaat. Het laatste nummer van Morrissey & Marshall is 'Beautiful World', en na dit fijne optreden voelt de wereld zeker een beetje mooier, en voel je je een beetje blijer.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12