De Klomppop zondag staat net als vele jaren in het teken van straattheater, kinder-activiteiten en een muziekprogramma in de avond op deze Eerste Pinksterdag.

Sinds jaar en dag is het in de week van Klomppop, ook het straattheaterfestival in Ovezande. In de loop der jaren is het samengevoegd bij het Klomppop festivalweekend en vindt het plaats op het festivalterrein van Klomppop. Het hoofdveld van de plaatselijke voetbalvereniging is omgebouwd tot een speelparadijs voor kinderen met springkussens, klimtoren en allerlei andere activiteiten. Overdag kunnen bezoekers genieten van een heuse dino show, straattheater-acts en bij de ingang speelt Company of Sinners, om het wachten wat te verzachten. Het is gezellig druk op het terrein en de kinderen vermaken zich prima. 

Bij het muziekprogramma ligt de nadruk op coverbands. Vermakelijk voor heel het gezin en ieder die nog even een biertje komt drinken na twee dagen Klomppop met vrienden. Na Company of Sinners bij de entree, start het avondprogramma met Rommelhond, gevolgd door Dubbel D. Bij Dubbel D, tribute-band met muziek van De Dijk krijgt vanavond wat versterking van gitarist Rob Commandeur. Presentator Mark Rijk kondigt voorafgaand van het optreden al een applaus, ter nagedachtenis aan de onlangs overleden gitarist Jon Houtekamer. De band is in vorm. 

Niet veel later speelt in de Spectra-tent de Zeeuws-Vlaamse Gin & Juice. Een coverband die graag in de voetsporen wilt duiken van The Dirty Daddies, waarbij de vergelijkingen aanwezig zijn. Afsluiter van de avond is Daredevils. 

Voor in de agenda; Klomppop 2024 vindt plaats op 24, 25 en 26 mei 2024 in Ovezande.