De tweede dag van Concert at Sea breekt aan. Waar dag één in het teken stond van een opengebroken hemel, is het nu de zon die zichzelf eindelijk laat zien. Een stralende dag waarbij er voor jong en oud een mooie programmering is neergezet.

Het Zeeland-podium wordt deze vrijdag geopend door Ronnie Flex & The Fam. Een speciale dag voor de zanger met een (deels) Surinaamse afkomst. Ronnie staat dan ook stil bij Keti-Koti, wat traditiegetrouw op 1 juli wordt gevierd. Hij laat het publiek samen met hem deze belangrijke dag vieren. Zijn aanstekelijke energie is tot achter op de dijk duidelijk te voelen. Wanneer hij bij het nummer genaamd Energie ook nog zijn dochter van acht maanden oud op de arm neemt, die vandaag voor het eerst mee is met papa, wint hij de harten van het publiek.

Op het Umoja-podium staat Son Mieux te popelen om de bühne te betreden. De formatie van de band uit Den Haag is sinds de start een aantal keer veranderd. Inmiddels weet deze zevenkoppige groep indruk te maken. Niet alleen met hun pop-sound en aanstekelijke nummers, ook met de kleurrijke outfits die zij tijdens hun shows dragen veroveren ze de muziekscene. Vanaf moment één is de toon gezet en nemen ze het publiek in een uur tijd mee in hun muzikale reis waarbij het nummer Multicolor het hardst wordt meegezongen.

Dat Den-Haag een vruchtbare stad is voor muzikaal talent, is met de carrière van Di-rect wel bewezen. Di-rect is een band die we voor het laatst in 2018 op Concert at Sea zagen. Sindsdien heeft de band in 2020 een nieuw album uitgebracht, waar af en toe ook een wat meer funky geluid te horen is. Hoe je het ook wendt of keert, hun show is een gelikt staaltje muzikaal werk wat van begin tot eind perfect in elkaar zit. Marcel weet het publiek volledig om zijn vinger te winden, om ze een uur later extatisch achter te laten.

De artiest van generatie Z: deze woorden heeft Froukje in haar korte carrière meer dan verdiend. Het is daarom volledig te begrijpen dat met name het jonge publiek vooraan is te vinden bij het Umoja-podium. Dat Froukje muzikaal talent heeft, staat buiten kijf. Vorig jaar riep 3voor12 haar nummer Ik Wil Dansen niet voor niets uit tot Song van het jaar. Haar popbeats worden vergezeld door haast poëtische teksten met een diepere betekenis. Het is precies dat laatste wat haar doorbraak twee jaar geleden heeft veroorzaakt. Haar set zit rete strak in elkaar en klopt van de eerste tot de laatste noot. Froukje is dé artiest om komende tijd in de gaten te blijven houden.

Sinds 2019 is hitmachine Snelle niet te stoppen. Zowel solo als met zijn samenwerkingen met andere artiesten weet hij keer op keer de hitlijsten te bestormen. Samen met zijn Lieve Jongens Band weet Lars, zoals Snelle eigenlijk heet, het publiek in te pakken. De mix van zijn laatste nummers en de rapmuziek waar hij ooit mee gestart is, zorgen voor een perfecte combinatie om een grandioos feest te vieren. Al is er ook ruimte om het podium te delen. Snelle haalt namelijk jonge fan Harley op het podium, om samen met haar het liedje Smoorverliefd te zingen. Voor het meisje een dag die zij hoogstwaarschijnlijk nooit meer zal vergeten. Naast lieflijke momenten, is Snelle ook in staat te vlammen. Met een hardcore remix weet hij het hele publiek van links naar rechts te laten springen. Wanneer je denkt het daarmee gehad te hebben, zet hij samen met volkszanger Ammar Bozoglu het nummer De Laatste in om daarmee de langste polonaise te creëren over het volledige festivalterrein. Eén ding is zeker: Snelle geeft kleur aan Concert at Sea.

Na veertien lange jaren is Krezip eindelijk weer terug op Concert at Sea. Waar we dachten dat hun show in 2008 een sweet goodbye zou zijn, staan ze anno 2022 eindelijk weer terug op de Brouwersdam. En hoe! Het enthousiasme van Jacqueline Govaert werkt aanstekelijk en is tot aan de achterste rij voelbaar. Het is overduidelijk dat zij Concert at Sea net zo gemist hebben als zij hen. Bij de aankondiging van het nummer Lost Without You, vertelt Jacqueline dat ze tijdens het schrijven er al aan dacht hoe mooi dit nummer op Concert at Sea zou klinken. Gelukkig blijft het niet enkel bij een fantasie en wordt er luidkeels meegezongen. Wanneer vervolgens ook nog de Zeeuwse Danny Vera aangekondigd wordt, kan het publiek zijn geluk niet meer op. Samen brengen ze hun single Make It A Memory ten gehore. Het hoogtepunt van de show volgt niet lang daarna. Bij slechts de eerste toon van I Would Stay neemt het publiek het over, wat zorgt voor een kippenvel moment. Hopelijk neemt Krezip hun eigen advies van de songtitel aan, zodat we nog jaren kunnen genieten van deze Tilburgse band.

In het kader van hun Tales of The Script-tour doet de Ierse rockband The Script ook dit Zeeuwse festival aan. Stonden ze drie weken geleden nog twee avonden in een uitverkochte Ziggo Dome, mogen ze vandaag opnieuw hun opwachting maken op Nederlandse bodem. De show wordt knallend geopend met Superheroes, waar ook de visuals en special effects direct mee worden geïntroduceerd. Opvallend is dat gitarist Mark Sheehan vanavond verstek laat gaan. Met een mannetje minder is The Script daarentegen niet minder indrukwekkend. Integendeel: het gehele repertoire aan hits van de afgelopen veertien jaar komt voorbij. Zanger Danny O’Donoghue is zichtbaar aangeslagen wanneer het gehele veld meezingt met hun allereerste hit The Man Who Can’t Be Moved. Reden te meer om het publiek verder op te zoeken. Maar liefst twee nummers worden in een akoestische setting tussen het publiek gezongen. Hier wordt door Danny O’Donoghue zelfs een ex-liefje van één van de bezoekers gebeld om deze persoon het nummer Nothing, wat gaat over een verbroken relatie, toe te zingen. De publieksparticipatie bereikt aan het einde zijn piek wanneer zanger Danny het voor elkaar krijgt het volledige veld om te toveren in een zee van lichtjes. Met Hall Of Fame als laatste nummer kunnen we stellen dat The Script zijn naam als headliner absoluut heeft waargemaakt.

Zeg je coverband, dan zeg je The Dirty Daddies. Keer op keer weten de mannen in het wit er één groot feest van te maken. Van ABBA tot aan Justin Bieber, voor iedere generatie komt er genoeg voorbij om mee te kunnen zingen en dansen. In slechts één uur vlammen ze er hit na hit doorheen. Letterlijk, want van een beetje pyro is deze band niet vies. Het publiek lijkt het prachtig te vinden en doet van A tot Z mee met deze show. Waar is dat feestje? Precies, op de Brouwersdam!