De industrial wave band Designer Violence heeft de Zeeuwse Belofte van 2021 gewonnen. Een unanieme jury was lovend over het optreden van dit duo uit Kapelle op het Bevrijdingsfestival.

De winnaars van de avond trapten ook de competitie af. Het duo heeft net een nieuwe ep uit en ook haar live-set uitgebreid met een gitaar. Die gitaar geeft het chaotische geluid van de dames net wat meer body en houvast, alsof de gitaar een anker is waar de rest omheen dendert. En denderen doet het, Designer Violence toont zich rauwer, zelfverzekerder en melodieuzer dan ooit. Het plaatje klopt, de sound en image zijn gevonden. We hebben zojuist één van de betere shows van de band aanschouwt.

Lees hier ons interview met de winnaar.

Lost Contacts (voorheen naamloos als Nameless) toont ook aan enorme stappen te hebben gemaakt. Was de band eerst nog erg zoekende naar hun geluid en schoten de genres ons om de oren, nu lijken de dame en heren een ruwer en rockender geluid te hebben gevonden. Bij het eerste nummer komt het zelfs akelig goed in de buurt van Anouk in haar beginjaren. Lost Contacts toont zich hier als enorm gegroeide liveband.

Als laatste is daar groovemetalmachine-Dispelled. Het trio heeft een geluid zo hard dat het lijkt alsof ze een gemetselde muur door hun speakers op je af sturen en de zanger heeft een stem die je enkel lijkt te kunnen verkrijgen door dagelijks een liter remvloeistof te gorgelen. Snoeihard, rauw en recht in je smoel, al begint het aan het einde aan impact te verliezen. Dispelled gooide olie op het vuur maar bluste daarna zelf de brand met mindere nummers. Niet de beste show, wel strak, onwijs hard en de punch in your face die we even nodig hadden.

De Zeeuwse Belofte is de grote finale van de regionale bandcompetitities Steenworp, Spectra, Regioruis en Podium Z. De optredens van de Zeeuwse Belofte zijn terug te kijken via de website van Bevrijdingsfestival Zeeland.