Werken als producer in Chicago. Pim de Jonge (ofwel Sebastian Kamae) uit Goes begon vorig jaar en bracht eerder al een ep en een plaat uit. Nu is er een nieuwe plaat en praten we even bij.

 Vorig jaar juni bracht Sebastian Kamae zijn eerste album ‘Waves’ uit. Volgens hem een kennismaking en introductie van zijn sound. Album twee, genaamd ‘Enjoy the Ride’ gaat op dezelfde voet verder.
“’Enjoy the Ride’ gaat tekstueel veel meer over mijn verhaal en de verhalen van de artiesten. Conceptueel is het geheel veel sterker. Het album bevat meer body, heeft langere tracks en mijn grootste samenwerkingen tot nu toe staan er op. Verdere groei zit in de mixing en mastering ervan en het gebruik van nog meer live instrumenten.”

‘Enjoy the Ride’ is net als zijn andere werk opgenomen bij SoundScape Studios in Chicago.
Zijn sound valt het beste te beschrijven als een mix van lo-fi hiphop beats, rap en R&B. Geïnspireerd door artiesten als Kiefer, Saba, Quickly quickly en vele anderen. Begin april vertrok Kamae naar Chicago voor vijf weken om hier zoveel mogelijk samen te werken met andere artiesten. Uiteindelijk staan op het album vijftien tracks, in samenwerkingen met opkomende artiesten en talenten zoals Femdot, Khary, Nokiaa, Jack Red en Martin $ky.
“Opnamesessies duurde vaak tot midden in de nacht. Soms zat ik in één week zeventig uur in de studio, maar de tijd vliegt naar mijn gevoel. Ik maakte voor de vocalen gebruik van Protools en de beats zijn gemaakt met Ableton. Die beats heb ik gedurende het jaar door geproduceerd en thuis opgenomen in mijn eigen studio. Tijdens studiosessies in Chicago nam ik die beats mee en gingen we ermee aan de slag. De ene keer komt er bij een artiest meteen iets op, en een andere keer begin je vanaf de welbekende tekentafel ‘from scratch’.”

In het vorige interview (maart 2018), hadden we het erover of je van de muziek kan leven. Toendertijd was het vooral koffiedik kijken.
“Geld verdienen in de muziek. Inmiddels kan ik er van leven en ben ik fulltime bezig met muziek. De muziek is in eigen beheer uitgebracht en dat is het grootste deel van mijn inkomsten. Verder produceer, componeer, mix en master ik ook voor andere artiesten, bedrijven of labels.”

Het opnameproces is afgerond, de mix en mastering is gedaan. En wat nu? Blijf je op de achtergrond aan het werk of zijn er plannen voor een live-set / act?
“Het is nog niet helemaal duidelijk in welke vorm, maar er zijn plannen om live-sets te geven. Verder ben en blijf ik vooral music producer en blijf ik muziek maken voor mijzelf, maar ook voor andere artiesten.”

En de Zeeuwse roots? Die zijn ook terug te vinden in het werk van ‘Enjoy the Ride’. Pepijn de Jonge & Rick van der Klooster zijn verantwoordelijk voor alle grafische content. Denk hierbij aan artwork, foto’s, lettertypen en het gehele concept van het album. Het album zelf is nu overal te beluisteren.